Elke week kiezen wij de artiest van de week. Meestal is dit een artiest die op dat moment veel in het nieuws is, een actuele grote hit heeft of een artiest die een opzienbarende hit heeft.

De artiest van week 53 hebben wij gereserveerd voor een artiest die opvallend vaak in het nieuws was in 2009. Zie het maar als een soort artiest van het jaar.

Tja wie was er veel in het nieuws? De Toppers zoals altijd, Gerard weg, Jeroen erbij, Gordon weg, Gordon weer terug Gerard weer terug. Er is altijd wel wat te beleven met de Toppers… maar ze zijn niet de artiest van week 53.

Dan Jan Smit en Damaru….. de zomerhit van 2009 met Mi Rowsu (Tuintje in m’n hart.) Een hele grote prestatie en een vermelding waard maar dus ook niet de artiest van week 53.

K3, Kathleen Aerts weg en het nieuwe lid van de meidengroep is Josje. Een vette nummer 1 hit en triple platina voor het album MaMaSé…. Het was een grote kanshebber geweest voor artiest van week 53 en dus artiest van het jaar maar ook K3 is het niet geworden.

Lisa Lois de winnares van X Factor……….. Ze scoorde een nummer 1 hit met “Hallelujah” en ze heeft de meest verkochte single van 2009. Lisa Lois zou artiest van week 53 zijn geworden maar moet het toch afleggen tegen één man.

Nee de artiest van week 53 en dus dus officieus artiest van het jaar dat kan er maar 1 zijn: Michael Jackson. Een uitleg? Nee dat doen we niet. Het spreekt voor zich.

Artiest van week 53 en artiest van het jaar 2009: Michael Jackson.

Klik HIER om het album This is it DeLuxe Edition van Michael Jackson te kopen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Klik hier om naar alle Michael Jackson berichten te gaan.

Klik op de fotolinks in de Wall of Fame om de vorige artiesten van de week te bekijken.

TOP