Alexander Serge (Xander) de Buisonjé (Voorburg, 19 juli 1973) is een Nederlands zanger, die zowel Nederlands- als Engelstalig zingt. De Buisonjé kreeg bekendheid met de Maastrichtse band Volumia!, die op 2 april 2002 bekend maakte te stoppen met optreden en platen opnemen. Op 18 april van dat jaar was het laatste optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Hij had een tijdlang een relatie met Wendy van Dijk. Ze hadden trouwplannen, totdat hij opbiechtte haar meermaals te hebben bedrogen. Zij weigerde vervolgens met hem te trouwen, hoewel ze in verwachting van hun kind was. Hij heeft hun zoon (genaamd Sem) erkend en zorgt ook voor hem.

Tijdens het afscheidsconcert in de Amsterdam Arena voor de overleden André Hazes in september 2004 zong De Buisonjé de Hazes-hit Zij gelooft in mij.

Sinds die tijd is het relatief stil rondom Xander. In het najaar van 2005 geeft hij nog wel een concert in de Heineken Music Hall.

In november 2007 kwam Xander terug met een nummer dat speciaal is geschreven voor Unicef, de VN-kinderrechtenorganisatie.
Bron: Wikipedia

Klik hier om de website van Xander de Buisonjé te bekijken.

Klik hier om naar de Xander de Buisonjé gerelateerde berichten te gaan.

.

TOP