Toppers is de naam voor de gelegenheidsformatie van de drie zangers Gerard Joling, René Froger en Gordon. Joling werd in november 2008 vervangen door Jeroen van der Boom na de zoveeltste ruzie tussen Gerard en Gordon. in december 2009 zou Joling echter weer terug keren bij de formatie. In 2005 begonnen Gerard Joling, René Froger en Gordon als grap aan de Toppers. Al snel groeide het uit tot een groot succes. In 2005 waren er twee (uitverkochte) concerten, in 2006 drie concerten en voor 2007 stonden er zes concerten op het programma, wat meer dan 360.000 bezoekers betekende.

In 2008 waren er nog eens vier concerten. Het repertoire van de Toppers bestaat voornamelijk uit covers van klassiekers uit het binnen- en buitenland. Tijdens hun concerten doen ze bijvoorbeeld nummers van André Hazes en de Golden Earring, maar ook nummers van ABBA en vele medley’s. Ook komen er regelmatig eigen nummers voorbij,omdat de Toppers in 2007 ook solo weer flink aan de weg timmerden. De Toppers waren ook te zien in een reclamecampagne van C1000. Voor 2009 staan er weer Toppers in concert concerten in de planning .

De Toppers gaan naar het Eurovisie Songfestival 2009 in Moskou. De Tros zou naar de aanloop van het festival een reallifesoap uitzenden. SBS vond dit echter geen goed idee omdat Joling bij de zender onder contract staat. Daarna kregen Joling en Gordon ruzie. Begin november 2008 besloot Joling te stoppen met de Toppers. Op 10 november 2008 werd Jeroen van der Boom als vervanger aangewezen. Van der Boom zal Joling definitief vervangen.

In februari 2009 werd bekend dat de Toppers met het nummer “Shine” Nederland vertegenwoordigen in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het nummer kreeg de meeste punten op het Nationaal Songfesival. Op 14 mei 2009 stonden de Toppers in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het trio slaagde er niet in de finale te halen. Jeroen, Gordon en René kregen in totaal 11 punten tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dit betekende een 17e plaats. Ze wisten alleen Slowakije en Letland voor te blijven.

Na een conflict is Gordon in september 2009 uit de Toppers gestapt. Daarna gingen René Froger en Jeroen van der Boom opzoek naar een nieuwe collega. Na veel speculaties werd op 3 december 2009 bekend dat zowel Gordon als Gerard Joling terug keren bij de Toppers. Het kwartet geeft in mei 2010 concerten in de Amsterdam Arena.

Songfestival medley (2005)

Toppers – Shine (2009)

TOP