Henny Thijssen is een Nederlands tekstschrijver en producer, die in zijn loopbaan werkte met grote namen zoals onder anderen: Gert en Hermien, Wilma, Jan Boezeroen, Sandy Kandau, Beate, Stella, Ben en Tamara, Renée de Haan, Frans Bauer, Corry Konings, Frank van Etten, Mick Harren, Koos Alberts, Marianne Weber en André Hazes met wie hij goud en platina behaalde. Henny Thijssen zong in 1986 in de rockband Eastcoast en maakte daarmee het album “EC”.

In 1988 won Henny Thijssen voor Nederland uit 24 landen w.o. USA, Cuba, Australie e.v.a. het Wereld Songfestival in Bratislava de eerste prijs van het publiek en de derde prijs van de vakjury, met het nummer “Save our Planet”. Later in 1998 heeft Henny nog zijn solo album “Tastbaar” gemaakt waarop o.a. de nummers “Vlinder” en “Passie”. Ook schreef en produceerde Henny voor diverse buitenlandse Rock formaties hitnummers.

In 2007 bracht hij na bijna 10 jaar weer zijn eerste nieuwe single uit met de titel: “Tabbe Tabbe Tab” en in 2008 o.a. de single “De nacht is mijn leven” een duet met Henri van Velzen uit Zwolle. Zijn derde single in 2008 “Dans nog een keer met mij” kwam binnen op de Nederlandse hitlijst Top 100 op plaats 78. Ook bracht Henny in 2008 na 10 jaar weer een album met DVD uit getiteld: “Levensecht”.

Ook behaalde Henny Thijssen in 2008 de vijfde plaats in de Nederlandse Vakjury Prijs in de categorie Tekstschrijvers. Er zijn ruim 600 geregistreerde songs van Henny Thijssen op de markt.

Bron: Wikipedia

Klik hier om naar de website van Henny Thijssen te gaan.

De nacht is mijn leven (met Henri van Velzen, 2008)

TOP