Hendrik Otto (Henk) Westbroek (Utrecht, 27 februari 1952) is een Nederlandse socioloog, zanger, liedjesschrijver, producer, kroegbaas, radio- en televisiepresentator en politicus.

Westbroek werd geboren te Utrecht. Hij volgde de HBS, studeerde af in sociologie en werkte in de jaren ’70 als socioloog bij het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek (NISSO). In 1981 werd hij radiopresentator, daarnaast heeft hij in de jaren 80 hits als In ’t leven, Gijzelaar, België en Vriendschap met de succesvolle band Het Goede Doel. Na meningsverschillen met Henk Temming stopte Westbroek in 1991 met Het Goede Doel en startte een solocarrière met hits als Waar ze loopt te wandelen en Zelfs je naam is mooi. Ook schreef hij liedjes voor Kinderen voor Kinderen. In 1996 nam hij een single op met het Venlose noisetrio Gore, onder de naam Gore + Henk. In 2001 kwam Het Goede Doel bij elkaar voor een reünie.

Westbroek presenteerde vanaf 15 januari 1991 dagelijks tussen twaalf en twee het radioprogramma Denk aan Henk. In 1994 werd hij medeëigenaar van het café Stairway to Heaven en in hetzelfde jaar vicevoorzitter van Leefbaar Utrecht. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 1998 was hij lijsttrekker. De partij haalde negen zetels en kwam daarmee als de grote winnaar uit de bus. In 1999 was Westbroek een van de oprichters van de landelijke politieke partij Leefbaar Nederland.

Toen hij, ondanks eerder gemaakte afspraken, politieke uitspraken deed in zijn programma Denk aan Henk en hij aankondigde zich actief te zullen inzetten voor de campagne van Leefbaar Nederland, stelde de VARA hem tot na de verkiezingen van 15 mei 2002 op non-actief.

Westbroek was een vrij inactief gemeenteraadslid. Naar aanleiding van het veranderde politieke klimaat waarin politici steeds vaker worden bedreigd, staakte Westbroek op 3 juni 2002 zijn politieke loopbaan. Op 28 augustus 2003 presenteerde hij ook zijn laatste Denk aan Henk uitzending op Radio 3FM.

Eind 2003 richtte Henk Westbroek Sprekersplatform op. Sprekersplatform is een organisatie die bemiddelt in (bekende) sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders en presentatoren voor zakelijke bijeenkomsten en congressen.

Sinds 2002 is Westbroek programmamaker bij Regio TV Utrecht, de regionale zender van Utrecht, en trok hij door het land met een theaterprogramma. Sinds augustus 2004 werkt hij als diskjockey bij Yorin FM, dan onder de programmanaam Denk als Henk. Zijn contract met Yorin FM liep eind maart 2006 af, en zou door SBS broadcasting, dat Yorin FM heeft gekocht van RTL group, niet worden verlengd.

Henk Westbroek is gestopt met het geven van kritiek op de islam omdat naast hijzelf ook zijn kind werd bedreigd.

Hij presenteert van maandag tot en met donderdag een dagelijks radioprogramma op Kxradio. Sinds januari 2007 schrijft hij een column voor het dagblad De Pers.

Voor het niet-bindende burgemeestersrefendum voor de gemeente Utrecht op 10 oktober 2007 had Westbroek zich kandidaat gesteld.

Bron: Wikipedia

Klik hier om naar de website van Henk Westbroek te gaan.

Klik hier om naar de  artiestenpagina van Het Goede Doel te gaan.

Zelfs Je Naam Is Mooi (1998)

Geen clip beschikbaar, dit zijn beelden uit de film Pretty Woman met Julia Roberts

TOP