Armin van Buuren (Leiden, 25 december 1976) is een Nederlandse dj en producer. Hij produceert vooral Trance, maar ook andere soorten elektronische muziek.

Van Buuren is opgegroeid in Koudekerk aan den Rijn. Armins fascinatie voor muziek ontwikkelde zich al in een vroeg stadium van zijn leven. Dit had vooral te maken met zijn vader, die een fervent muziekkenner was en naar vele verschillende muziekstijlen luisterde. Behalve zijn fascinatie voor muziek ontwikkelde Armin ook interesse in technologie en computers. Toen hij veertien jaar oud was begon hij voor het eerst muziek te maken.

Gedurende zijn jeugd kon men Armin op de fiets altijd aantreffen met een koptelefoon op, luisterend naar Jean Michel Jarre en Ben Liebrand minimixes. Hij zond zelfs een demo van zijn productie naar zijn idool Ben Liebrand die zeer enthousiast was van de jonge Armin. Mede hierdoor leerde Liebrand Armin hoe een muziekstuk te produceren en te mixen. Armins passie voor mixen bleef groeien. Zijn eerste baantje als dj had hij in de discotheek Nexus, in het derde jaar van zijn rechtenstudie in Leiden.

Ondertussen werd zijn slaapkamerstudio verplaatst naar een echte studio. De eerste tracks die hij in deze studio maakte waren “Touch Me” en “Communication”. Armin heeft ooit in deze tijd verklaard dat je geen gevangene moest zijn van je eigen stijl en dat je je constant moest verbeteren. Armin wist tegelijkertijd af te studeren in de rechten. Tegenwoordig treedt Armin meer dan twee keer per weekend op als professioneel dj.

Sound of Goodbye (Perpetuous Dreamer, 2001)

DUST.WAV (Perpeteous Dreamer, 2002)

Sinds 6 jaar produceert en presenteert hij het radioprogramma “A State of Trance” dat wekelijks wereldwijd via internet, in Nederland op Slam!FM en op nog 21 andere radiostations wordt uitgezonden. Hij heeft door de jaren heen al heel veel remixes en singles op zijn naam geschreven. Deze werden op de radio vooral gedraaid tijdens speciale uitzendingen voor dj’s, zoals Dance Department op Radio 538.

Armin is ook DJ op radiostation Slam!FM. Dit programma heet, net als zijn voorgaande programma’s, A State of Trance. Zijn show wordt op vrijdagavond tussen 22:00 en 24:00 uitgezonden. In mei 2007 vierde A State of Trance haar 300e aflevering.

Serenity Ft. Jan Vayne (Sensation White Anthem 2005)

Zijn single Rush Hour, heeft relatief veel bekendheid gekregen doordat het het themanummer was van het Europees Kampioenschap voetbal onder de 21. Daarvoor was het eind 2006 de “anthem” (een in de dance-scene populaire term voor themanummer) van Armins eigen solofeest Armin Only.

Rush Hour (Live 2006)

In 2007 wist Armin van Buuren bij de verkiezingen van ’s werelds beste 100 DJ’s, volgens het toonaangevende Britse blad DJ Magazine, de eerste plaats over te nemen van de Duitse dj Paul van Dyk. Er waren vanuit 220 landen meer dan 345.000 stemmen uitgebracht, een recordaantal. Een jaar eerder stond van Buuren nog op de 2e plaats.

Op 12 januari 2008 won Armin van Buuren de Popprijs 2007. Dat werd bekend gemaakt tijdens het festival Noorderslag in Groningen. Armin kon zelf niet bij de uitreiking zijn, omdat hij op dat moment tourde door Latijns-Amerika. Zijn broer, Eller van Buuren, was daarom aanwezig om de Popprijs op te halen.

In april 2008 bracht Armin zijn nieuwe single uit in samenwerking met DJ Shah en Chris Jones: ‘Going Wrong’. Het werd meteen al zijn eerste echte hitsingle in Nederland, omdat het al direct op nummer 5 was binnengekomen in de Single Top 100. Het nummer is verschenen op het nieuwe album Imagine dat op 19 april is uitgekomen. Het album kwam dus op dezelfde dag uit, net als het concert Armin Only in de Jaarbeurs Utrecht. Bij dat concert waren 16.000 mensen aanwezig. Het was de eerste keer dat een concert van Armin live werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. BNN zond een deel van het concert live uit op Nederland 3. Ook is het concert geheel uitgezonden op de radiostations 3FM en Slam!FM.

In 2008 werd Armin opnieuw verkozen door het Britse blad DJ Magazine tot beste DJ ter wereld.

Going Wrong ft. DJ Shah Feat. Chris Jones (2008)

In and Out of Love ft. Sharon den Adel (2008)

Never Say Never ft. Jacqueline Govaert (2009)

.

TOP