Website een must voor Artiesten

by / dinsdag, 28 oktober 2014 / Published in muziekindustrie, Nieuws

website buttonWeer een nieuw deel over de Nederlandse muziekindustrie. Dit keer gaat het om de website van de artiest.

Een website is een must voor elke artiest. In de tijd van social-media besteden steeds minder zangers, zangeressen en bandjes tijd aan hun website. Vaak is er in het verleden wel een website geweest maar is de aandacht verschoven naar de social-media. De website ziet er dan niet meer up to date uit en het content (De informatie op de site) wordt niet meer bijgehouden.

Website vs social-media.

Er is een duidelijk verschil tussen social-media en een professionele website. Op Facebook of Twitter staan veel persoonlijke zaken die vaak niet direct een reclame zijn voor de artiest. Wij adviseren dan ook om je persoonlijke social-media en je zakelijke social-media geschijden te houden. Of zoals wij het doen…… Niet te veel privé zaken vermelden op Facebook en of Twitter.

Met social-media kan je een netwerk opbouwen al moet je niet teveel rekenen op directe opdrachten via Facebook of Twitter. Vaak wordt dit overschat.

Voordeel van een website boven social-media.

Een goede website heeft veel voordelen. Dit is je visitekaartje met uitsluitend zakelijke informatie. Hier kan je je nieuwtjes op kwijt. Een duidelijke nette biografie, Je discografie en eventueel je videoclips en foto’s. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je beter geen privé foto’s plaatst op je website. Daar zit een klant die interesse in je heeft niet op te wachten.

Daarnaast is er nog een groot voordeel van een website. Facebook en Twitter zijn niet van jou en ze zullen dat ook nooit worden. Die organisaties kunnen en zullen regels continu aanpassen zonder dat je daar invloed op hebt. Vaak zijn die regels niet voordelig voor jou als gebruiker. Daarnaast is het zo dat als Facebook en Twitter ooit besluiten te stoppen jouw hele netwerk en al je informatie weg is. Een goed voorbeeld is Hyves. Veel artiesten hebben veel tijd in Hyves gestoken. Dat is nu allemaal verdwenen. Moeilijk voor te stellen, maar dit kan ook echt met Facebook en Twitter gebeuren. Dan neemt een ander platform het weer over. Met een eigen website zal je dat niet gebeuren. De site is jouw eigendom, jouw visitekaartje en content blijft bestaan zolang je wilt.

De berichten die je plaatst of laat plaatsen op je website kan je wel gewoon automatisch delen via de social-media zodat ook je vrienden snel op de hoogte zijn. Bovendien is het dan ook snel terug te vinden in de zoekmachines zoals Google.

Geen verstand van computers / websites is duur:

Vaak wordt het argument gebruikt dat een website duur is en nogal een rompslomp met zich meebrengt. Dit is een fabeltje. Een goede website en alle registratie hiervan hoeft helemaal niet duur te zijn. Door gebruik te maken van een content management systeem zoals bijvoorbeeld WordPress en de templates kan je heel voordelig je professionele website laten maken. De content (je berichten) zijn zeer eenvoudig te plaatsen. Als je een beetje met Word om kan gaan dan kan je ook content plaatsen. Oranjemuziek.nl’s mede-eigenaar heeft een eigen bedrijf Webservant.nl die tegen zeer scherpe prijzen  een WordPress website voor je kan ontwerpen en online zetten. Na enkele weken is deze goed te vinden in Google. Je hebt verder geen omkijken naar de registratie en content is zeer eenvoudig te plaatsen.

Lukt het je nu echt niet om content te plaatsen dan is er ook de mogelijkheid om dit door Webservant.nl te laten doen.

Je moet natuurlijk zelf weten wat je doet. Maar een goede website is jouw visitekaartje en een must voor elke artiest.

Je kan vrijblijvend contact opnemen met Webservant.nl

info@webservant.nl

Of bellen naar:

Riquard Vreekamp:

06-12055125

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

photo by:
TOP