Artiesten sjoemelen met YouTube Views en Facebook Likes

by / woensdag, 20 maart 2013 / Published in Nieuws

YouTube logoHet is al een tijdje bekend dat artiesten in grote aantallen Twitter volgers, Facebook likes en YouTube views kopen. Maar nu moeten die artiesten die zich daar schuldig aan hebben gemaakt oppassen.

Next Big Sound, een bedrijf dat sociale-mediastatistieken voor artiesten bijhoudt heeft een lijst gemaakt van de sjoemelende artiesten. Dit schijft Heleen van Lier in De Volkskrant.

Het bedrijf zal dit jaar een rapport uit brengen. Alex White CEO van het bedrijf wil nog geen namen noemen maar zegt dat het bij sommige artiesten wel overduidelijk is.

Zo kan je voor 100 euro al bij een louche bedrijf tienduizenden YouTube views en comments kopen. Deze worden gegenereerd door nepaccounts.

Twitter verklaart t.o.v. De Volkskrant dat ze het recht hebben om een account zonder nadere kennisgeving te verwijderen als de regels worden overtreden. Facebook zegt: ‘Als je iemand tegenkomt die je aanbiedt om je likes op te krikken, loop dan hard weg. Neplikes zijn voor niemand goed, het is tegen onze regels en de kans is groot dat de accounts worden verwijderd door onze spam-detectiesystemen.’ YouTube meldt dat het manipuleren van de statistieken kan leiden tot het verwijderen tot het hele account van de artiest in kwestie.

Door: oranjemuziek.nl

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, boeken en meer te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

 

 

TOP