Nick & Simon – Julia nummer 1 in Single Top 100

by / vrijdag, 15 maart 2013 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nederlandstalig-Volks, Nieuws

Nick & Simon foto William RuttenDe nieuwste Nick & Simon single ‘Julia’ steekt hun bekendste hit ‘Rosanne’ de loef af. ‘Julia’ komt vandaag op # 1 binnen in de GFK Single Top 100. Nick & Simon scoren daarmee hun tiende # 1 hit. ‘Julia’ is nu al de meest gedownloade single die Nick & Simon ooit hebben uitgebracht. ‘Julia’ ging op internationale vrouwendag (8 maart) in release in de originele en in 153 alternatieve versies. Het is de vierde single van hun Platina album ‘Sterker’.

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat ‘Birds’ van Anouk op # 1 staat in de Mega Top 50 (een hitlijst samengesteld door radiostation 3FM). Nick & Simon daarentegen staan op # 1 in de officiële Single Top 100, samengesteld door GFK. De GFK charts worden samengesteld op basis van verkoopcijfers (zowel digitaal als fysiek). Het verschil met de nummer 2 is maar liefst  65%.
Vanmorgen maakten Nick & Simon bovendien bij Edwin Evers op Radio 538 bekend, dat zij 154 videoclips lanceren op hun eigen YouTube-kanaal:  www.youtube.com/nensmusic

Er is een speciale afspeellijst ingericht op het Nick & Simon YouTube kanaal voor de hartverwarmende geanimeerde clip: www.youtube.com/playlistnickensimon

De 154 clips zijn geproduceerd door NMTrix Animation Studio uit Alkmaar.

Vandaag precies vijf jaar geleden, op 15 maart 2008,  kwam de single ‘Rosanne’ van Nick & Simon de hitlijsten binnen. Hoewel het tot op de dag van vandaag hun bekendste liedje is, heeft ‘Rosanne’ nooit op # 1 gestaan. ‘Julia’ heeft ‘Rosanne’ dus al in de eerste week dik overtroffen.

De single ‘Julia’ en de 153 alternatieve singles zijn allemaal onafhankelijk van elkaar te downloaden via iTunes. Op iTunes werd hiervoor een speciale “branded” Nick & Simon pagina ingericht. De single is tevens fysiek verkrijgbaar in acht varianten. Op alle fysieke singles staat de originele ‘Julia’ – versie en ongeveer 20 alternatieve versies met een andere vrouwennaam. De fysieke singles zijn o.a. te koop bij Bol.com, Singlecd.nl, Muziekkopen.nl en Free Record Shop. Gordon Groothedde produceerde alle versies voor Nick & Simon.

Eind september 2012 verscheen het vijfde studioalbum van Nick en Simon ‘Sterker’ dat direct op de eerste plaats in de albumlijsten binnenkwam. Het album behaalde al op de dag van release de Gouden Status (25.000 verkochte exemplaren) en twee maanden later de Platina Status (50.000 verkochte exemplaren).  Op 11 februari 2013 werd ‘Sterker’ bekroond met een Edison in de categorie: Beste Album (publieksprijs).

Op 11 oktober 2013 staan Nick & Simon in het Arnhemse GelreDome met het concert  “Sterker in GelreDome”. Kaarten zijn te koop via: www.livenation.nl , www.ticketmaster.nl  en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Foto: © William Rutten

Klik op de Button om Jullia te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, boeken en meer te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

Lees ook:


Vind je dit een leuk bericht? Deel het dan op Facebook, Hyves of Twitter.

TOP