Danny van der Kracht – Een lach zonder een traan

by / woensdag, 16 januari 2013 / Published in Carnaval, CD Releases, Nederlandstalig-Volks, Nieuws

Feestzanger Danny van der Kracht (39) komt ook dit feestseizoen weer met een nieuwe single. Danny’s nieuwste lied heet ‘Een Lach Zonder Een Traan’ en is in meerdere opzichten een bijzonder lied voor Danny. Danny laat in een reactie weten: “Precies vijftien jaar geleden bracht ik mijn eerste CD in eigen beheer uit en ben er best trots op dat ik vandaag de dag nog steeds singles uitbreng! In die vijftien jaar heb ik de meest uiteenlopende liedjes gemaakt; van zomerhits tot herfstkrakers en heb altijd veel aandacht gehad van radio en televisie.” Enkele hoogtepunten zijn voor Danny het feit dat SBS 6 Shownieuws zijn single ‘Ik Heb Een Koe’ ooit uit heeft geroepen tot Carnavalsplaat van het Jaar en zijn recente Top 100-noteringen voor zijn feestsingles ‘Eenmaal Links, Eenmaal Rechts’ en ‘Dat Benne…’.

 

“Ik hoop dat mijn nieuwste lied ‘Een Lach Zonder Een Traan’ ook weer in de smaak gaat vallen,” aldus Danny. “Dit lied is overigens moeilijk in een bepaald hokje te stoppen. Je kunt er flink op hossen tijdens Carnaval of de après-ski, maar eigenlijk is het ook een lenteliedje als je goed naar de tekst luistert. Sterker nog, het is gewoon een feestliedje voor het hele jaar!”

 
Danny’s nieuwste single is voor hem extra bijzonder, want sinds vele jaren is er een wijziging geweest in de mensen met wie Danny samenwerkt. Danny’s nieuwste single is opgenomen in Weert – de thuisbasis van wijlen Johnny Hoes – en het achtergrondkoor van ‘Een Lach Zonder Een Traan’ heeft ook heel wat koortjes ingezongen van hits van Telstar, de platenmaatschappij van Johnny Hoes.  Danny laat trots weten: “Telstar heeft rijen krakers uitgebracht van onder andere Henk Wijngaard en Arne Jansen. Achtergrondkoortjes waren heel belangrijk voor die liedjes. Hoe leuk is het dan dat ik hetzelfde achtergrondkoortje heb als in bijvoorbeeld ‘Hé Suzie’ van Henk Wijngaard of ‘Zeg eens meisje’ van Arne Jansen? Hopelijk wordt mijn lied net zo’n succes als die Nederlandstalige evergreens?”

 
Naast het feit dat Danny al vijftien jaar lang feestkrakers uitbrengt is hij ook nog showbizzjournalist van roddelblad Party en heeft hij een eigen, uiteraard Nederlandstalig, muziekshow ‘Holland Hitland’ op de Gelderse radiozender Favoriet FM.

 
“Een lach zonder traan” van Danny van der Kracht is uitgebracht door Blue Ocean Records en te downloaden bij de bekende downloadshops.

Bestel en download dit nummer: Download de track DRM-vrij!

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, boeken en meer te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Vind je dit een leuk bericht? Deel het dan op Facebook, Hyves of Twitter.

TOP