Videoclip Frank van Etten – Vader en Zoon

by / dinsdag, 23 oktober 2012 / Published in CD Releases, Nederlandstalig-Volks, Nieuws, Release Clips, TV Clips

Frank van Ettens vorige single ‘Kijk naar de Zon’ is nog maar nauwelijks uit de single Top 100 of Frank komt alweer met een nieuwe single ‘Vader & Zoon’. Het ontroerende liedje is een ode aan zijn zoon, die hij een paar jaar geleden bijna verloor tijdens een ongeluk in huis.

Al op 12-jarige leeftijd begon de nu 30-jarige Frank met zingen en nam deel aan verschillende zang- en talentenshows, waar hij vaak eerste werd. Frank nam zang- en danslessen en kwam door zijn vader  tijdens één van zijn optredens in contact met Henny Thijssen en Gerto Heupink, die eerder songs schreven voor oa André  Hazes en Corry Konings. Met dit duo nam Frank zijn eerste nummers op en sleepte meteen zijn eerste platencontract binnen. Tien jaar geleden verscheen zijn debuutalbum ‘De weg naar geluk’, die meer dan 20 duizend keer over de toonbank ging. Er volgden in de loop der jaren nog vier albums en Frank zong duetten met artiesten als Sugar Lee Hooper, Jacques Herb en R&B-zanger Brace.
De laatste jaren kende Frank veel tegenslag. Hij kampte met stemproblemen, kreeg de Mexicaanse griep en twee jaar geleden brandde zijn woonwagen af waar hij met zijn vrouw Irma en zoontjes Jamy en Mike woonde. Als  klap op de vuurpijl werd zijn jongste zoon op 3-jaruge leeftijd geëlektrocuteerd en balanceerde hij enige tijd op het randje van leven en dood. De laatste voorval heeft nog altijd diepe littekens achtergelaten bij het gezin van Etten. Frank verwerkte deze traumatische ervaring in het ontroerende liedje: Vader & Zoon.

Samen met producer Edwin van Hoevelaak (Nick&Simon/Jeroen van der Boom/Wolter Kroes) en zijn platenmaatschappij, werkt Frank aan zijn zesde album. De eerste single ‘Geef mij vannacht’ werd een dikke hit en stond wekenlang in de Top 20 van de Single Top 100 en de Top 5 van de Nederlandstalige hitlijsten.  In augustus verscheen de tweede single ‘Kijk naar de Zon’ stond ook wekenlang in de Top 5 van Nederlandstalige hitlijsten.

Bestel en download dit nummer: Download de track DRM-vrij!

Bestel en download dit nummer: Download de track DRM-vrij!

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, boeken en meer te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Vind je dit een leuk bericht? Deel het dan op Facebook, Hyves of Twitter.

 

TOP