Volledige programmering XO 2012 bekend

by / maandag, 16 april 2012 / Published in Dance, Festivals & Concerten, Nieuws

EINDHOVEN – De volledige programmering van Extrema Outdoor 2012 is zojuist bekendgemaakt. ’s Werelds bekendste artiesten uit verschillende dance-genres zijn geprogrammeerd voor het vernieuwde dancefestival. Onder meer David Guetta, LMFAO, Nero, The Bloody Beetroots, Kevin Saunderson met Inner City, Paul Kalkbrenner, 2ManyDJ’s, Goldfish en Gregor Salto met Skunk Anansie’s zangeres Skin prijken op het affiche. Zaterdag 14 juli beleeft Extrema Outdoor zijn zeventiende editie aan het strand van Aquabest.

XO 2012

 

Begin dit jaar liet organisatie Extrema al weten dat bij het festival het roer omgaat. Naar eigen zeggen gelooft Extrema dat meer livemuziek en meer beleving op en rondom het podium het toekomstbeeld is van de nieuwe elektronische muziekfestivals. “Het zal een honderd procent dancefestival blijven, maar we gaan ons meer focussen op live optredens van dance-artiesten en ook dj’s in combinatie met show”, aldus Marcel Mingers, directeur van Extrema. Het festival gaat sinds dit jaar als ‘XO Live’ door het leven.

 

Exclusief

Enkele artiesten zullen dit jaar exclusief optreden. De wereldster David Guetta zal deze zomer op het dancefestival zijn enige Nederlandse show verzorgen. En hetzelfde geldt voor LMFAO. Verder staat de unieke live act van Nero geprogrammeerd en zullen Sunnery James en Ryan Marciano verder weinig te zien zijn in Nederland en Kevin Saunderson met Inner City doet eveneens de enige show in Nederland.

 

Live

XO Live heeft dus meer aandacht voor live artiesten dit jaar. Naast een unieke show van Nero en LMFAO zullen ook onder meer live-optredens worden verzorgd door Goldfish, Kevin Saunderson met zijn Inner City, Gregor Salto en Skunk Anansie’s zangeres Skin, Kraak & Smaak, Elektro Guzzi, Paul Kalkbrenner, Digitaline en technopionier Carl Craig.

Techno

Ook de techoliefhebber zal aan zijn trekken komen, want naast Carl Craig en Paul Kalbrenner staan eveneens onder meer Kenny Larkin en Luciano met een extra lange dj-set (3 uur) geprogrammeerd. De volledige programmering van het festival is te vinden op de website www.extrema.nl.

 

Hostings

De gevierde Luciano komt niet alleen. Hij zal met zijn gerenommeerde Cadenza een hele area voor zijn rekening nemen onder de naam ‘Vagabundos’. Uiteraard in het gezelschap van verschillende artiesten van het platenlabel. De area van Joost van Bellens electroconcept Rauw wordt bestiert door onder meer 2manydjs, Gesaffelstein, Brodinski, Riton en Drop The Lime. SAW, de grootste dubstepavond van Zuid Nederland, neemt de dubstep voor haar rekening met acts als N-Type, Hatcha en 16bit.

 

Voorverkoop De Sneak Preview-voorverkoop is uitverkocht. Reguliere tickets bedragen €64,-. CJP-kaarthouders krijgen €7,50 korting. De voorverkoop van het dancefestival wordt verzorgd door Timoco. Online via de festivalwebsite en bij alle Nederlandse en Belgische filialen van Free Records Shop. Ook zijn er extra voordelige duotickets te koop voor Solar Weekend en Extrema Outdoor samen.

 

Door: Paul Groeneveld voor oranjemuziek.nl

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP