Tomorrowland binnen 1 seconde uitverkocht

by / dinsdag, 10 april 2012 / Published in Dance, Festivals & Concerten, Nieuws

Tomorrowland 2012

BOOM – In amper één seconde gingen de laatste 100.000 tickets voor het dancefestival Tomorrowland de deur uit afgelopen zaterdag. Een uur later waren alle betalingen ook echt verwerkt. Op het piekmoment waagden liefst twee miljoen mensen hun kans. Nooit eerder is een Belgisch festival zo snel uitverkocht geraakt. Twee weken geleden gingen al 80.000 tickets in een mum van tijd de deur uit. Die waren voorbehouden voor Belgische festivalgangers. Gisteren was het dan de beurt aan de dancefans uit andere landen. Vanaf 11 uur konden zij proberen om een van de 100.000 overblijvende kaartjes in de wacht te slepen. “We wisten dat we een stormloop konden verwachten, want aflopen week hadden al meer dan 300.000 mensen zich geregistreerd op onze site”, vertelt Tomorrowland-woordvoerder Debby Wilmsen. “Dat is drie keer meer dan er kaartjes beschikbaar waren.”

Dat is ook de reden waarom Tomorrowland nog op het laatste nippertje een nieuwe ticketpartner zocht, in de hoop die rush op de kaartjes iets beter te kunnen verwerken. Met succes, stelt Wilmsen. “Door het grote aantal bezoekers is onze eigen website verschillende malen uitgevallen, maar wie om 11 uur in de wachtrij stond, is in die wachtrij blijven staan.” Lees: zij waren al terechtgekomen op de servers van ticketingbedrijf Paylogic. “Natuurlijk zullen er mensen ontgoocheld zijn, maar wie het na elf uur probeerde, maakte sowieso geen kans meer. Er zaten al meteen meer dan een half miljoen mensen in die wachtkamer.”

Wilmsen en Paylogic schatten dat er om 11 uur ongeveer 2 miljoen mensen klaar zaten, die samen goed waren voor 100 miljoen clicks in enkele seconden. Volgens de eerste cijfers waren het toch nog vooral mensen uit België die hun kans waagden, gevolgd door Duitsland, Frankrijk, Spanje en… Australië. “We hebben er het raden naar waarom dat zo is. We voeren daar helemaal geen speciale promotieacties. Maar we merken wel dat er vanuit Australië verhoudingsgewijs ook heel wat persbelangstelling is.”

Uiteindelijk schat Wilmsen dat het Tomorrowlandterrein in Boom op 27, 28 en 29juli voor 60 à 70 procent gevuld zal zijn met dancefans uit België.

Beste festival ter wereld

In maart werd Tomorrowland in het Amerikaanse Miami nog uitgeroepen tot het beste festival ter wereld, bij de jaarlijkse Dance Music Awards. Deze zomer staan onder meer Swedish House Maffia, David Guetta, Carl Cox en Avicii op de affiche. Tomorrowland vond voor het eerst plaats in 2005. Het biedt tal van dj’s en dance-acts in een feeëriek decor.

Door: Paul Groeneveld voor oranjemuziek.nl

Foto: © Fotopersbureau Groeneveld

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP