Goede Vrijdag voor Danny van der Kracht: Zanger scoort “Paashit”

by / zaterdag, 07 april 2012 / Published in Nederlandstalig-Volks, Nieuws

De Gelderse feestartiest Danny van der Kracht viert dit jaar een heel vrolijk Paasfeest. De vrijdag voor Pasen – goede vrijdag – kwam Danny’s single ‘Dat Benne…’ binnen in de landelijke Top 100 én de Nederlandstalige Top 30. Een dolblije Danny: “Ik beleef dit jaar een wel heel goede vrijdag! Geen carnavalshit of een zomerhit, maar een heuse Paashit! Geweldig toch?”


Danny van der Kracht uit het Gelderse Zevenaar (38) brengt al jarenlang feestsingles uit, maar vooral de laatste jaren zit er duidelijk een stijgende lijn in zijn carrière. Zo timmerde Danny de laatste jaren al behoorlijk aan de weg in België, maar dat betekende niet dat hij Nederland was vergeten. Danny: “Ik heb een aantal jaren geleden het liedje ‘Nederland’ uitgebracht en dat was een ode aan ons mooie land. Ik zou het dan ook niet in mijn hoofd halen om Nederland de rug toe te keren!” Dat niet alleen onze zuiderburen Danny’s feestmuziek omarmen blijkt wel uit het feit dat Danny vorig jaar zijn eerste Nederlandse Top 100-hit scoorde met het lied ‘Eenmaal links, eenmaal rechts’. Afgelopen carnaval bracht Danny de feestsingle ‘Dat Benne…’ uit en van diverse mensen kreeg hij te horen dat het lied eigenlijk een feestlied is dat niet alleen met carnaval, maar het hele jaar door gedraaid kan worden. Danny is dan ook erg in zijn nopjes met het feit dat ‘Dat Benne…’ zo’n twee maanden na carnaval in de landelijke Top 100 op 88 is binnengekomen. Danny vertelt: “Zelf vond ik mijn liedjes altijd al geschikt voor het hele jaar en dat bewijs heb ik nu gekregen. Natuurlijk was ik ook enorm blij geweest als ‘Dat Benne…’ tijdens carnaval in de hitparade had gestaan, maar ik vind deze notering nog bijzonderder! Geen carnavalshit of een zomerhit, maar een heuse Paashit! Geweldig toch?”

Het bleef overigens niet alleen bij een notering in de Top 100, want dezelfde dag kwam Danny’s ‘Dat Benne…’ ook binnen in de nieuwe officiële Nederlandstalige Oranje Top 30. “Van niets op 17,” laat Danny weten. “Dat is toch ook geweldig?” Danny krijgt momenteel felicitaties uit binnen- én buitenland op zijn tweede Top 100-hit. Bij onze zuiderburen lijkt het een kwestie van tijd tot Danny daar zijn eerste hit gaat scoren. Danny licht toe: “Mijn lied ‘Dat Benne…’ was de meest gedraaide carnavalsplaat op de radiozender VBRO (de Belgische variant van RadioNL, red.) en door ‘Dat Benne…’ ben ik door de zender gevraagd om deze zomer mee te doen met hun zomertoer langs de Belgische kust. Ik kijk er enorm naar uit om ‘Dat Benne…’ over de Belgische stranden te laten klinken, maar ik ga eerst genieten van het succes dat ik nu in Nederland heb. Ik heb een hele goede vrijdag gehad en hopelijk zorgt mijn gezellige lied ‘Dat Benne…’ ervoor dat het Pasen toch wat vrolijker wordt met het voorspelde slechte weer!”

“Dat Benne” is uitgebracht door Blue Ocean Records en te downloaden via de bekende downloadportals.

Bestel en download dit nummer: Download de track DRM-vrij!

Bestel en download dit nummer: Download de track DRM-vrij!

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP