CD Tim Akkerman – Anno 18 november verkrijgbaar

by / zaterdag, 12 november 2011 / Published in CD Releases, Engelstalig-Pop, Nieuws

Anno 2011 mag Nederland zich verheugen op het nieuwe wapenfeit van Tim Akkerman: ANNO. Een heerlijk authentieke folkpop-plaat in de traditie van bekende en minder bekende singer-songwriters uit heden en verleden. Qua sfeer, instrumentarium en compositie worden parallellen getrokken met artiesten als Simon & Garfunkel, Janove Ottesen, Josh Ritter, Thomas Dybdahl, Amos Lee en Tim Christensen.

Voor de totstandkoming van ANNO heeft Tim zich een half jaar lang teruggetrokken in een afgelegen huisje in Zeeland, de grootstedelijke hectiek van Den Haag ontvluchtend. In deze desolate omgeving heeft hij zijn ideeën van de afgelopen jaren verder kunnen kneden en uitwerken, wat duidelijk terug te horen is in de sound van het album.

Begin 2010 heeft Tim een stevige crew van rasmuzikanten om zich heen verzameld waarmee hij uitgebreid langs de Nederlandse theaterzalen tourde eind 2010 en begin 2011. Hierbij werd veel nieuw materiaal uitgeprobeerd en zijn tegelijkertijd de bouwstenen voor ANNO in een setlist gegoten. Al met al heeft die periode van nummers schrijven, bandformatie, theatertour en albumopnames een tijdsbestek van ruim twee jaar in beslag genomen.

Logischerwijs kwamen deze gebeurtenissen voort uit het besluit van Tim om meer en meer zijn hart te volgen; een sterke eigenschap en logische keuze van iemand die graag dicht bij zichzelf blijft. De onherroepelijke consequentie daarvan was dat hij in het voorjaar van 2009 besloot Di-rect vaarwel te zeggen. Tien jaar lang, vanaf zijn late tienerjaren tot zijn eind twintigste, was Tim frontman van de Haagse band waarmee hij lied en leed heeft gedeeld. Dat hij op zijn 19e besloot, samen met drie vrienden Di-rect op te richten, was het natuurlijke gevolg van zijn eeuwige passie voor muziek. Al op jonge leeftijd moest en zou Tim professioneel muzikant worden. Daartoe verkoos hij op zijn 16e een elektrische gitaar boven een brommer, werkte hij reeds op zijn 15e in Cesar Zuiderwijk’s gitaarwinkel Rock Palace en spaarde hij op zijn 11e voor een drumstel.

Het album “Anno” van Tim Akkerman zal op 18 november in de winkels liggen maar is natuurlijk al te reserveren.

Klik HIER om het album Anno van Tim Akkerman te bestellen.

Klik op de button om het album Anno te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Tracklist

1. Cath The Sun
2. Save
3. Nonzero
4. Give It All
5. Gold Seeker
6. Anno
7. Winter Is Over
8. Brother
9. Stonger Each Day
10. Between The Sun And The Moon
11. Blind
12. Danielle
13. Bright Eyes

Klik HIER om het album Anno van Tim Akkerman te bestellen.

Klik op de button om het album Anno te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP