Tegenslag voor Rockit Open Air

by / zondag, 31 juli 2011 / Published in Dance, Festivals & Concerten

MAARSEVEEN – Rockit Open Air, het festival dat al tijden aan het einde van juli aan de Maarseveenseplassen wordt gehouden, zorgde voor wat ongenoegen bij de bezoekers. Hoewel de line-up in eerste instantie veelbelovend was, met o.a. namen als Hardwell, Nicky Romero, Alex Kenji en Jochen Miller, bleek in de laatste paar dagen voor het festival dat de line-up ineens volslagen was omgegooid en dat de publiektrekkers niet aanwezig zouden zijn.

Pas één week van te voren is er besloten het terrein van Rockit anders in te delen, waardoor areas kwamen te vervallen of ineens heel ergens anders werden geplaatst. Marco V, die eigenlijk een eigen area zou hosten, kwam er nu bekaaid van af door slechts als afsluiter op een andere stage te fungeren.

De organisatie voert als reden op dat het geen risico wil lopen voor de bezoekers (met 2008 nog in het achterhoofd), echter in 2010 was er ook regen en werden deze maatregelen niet getroffen. Het lijkt erop alsof er dus iets anders ten grondslag ligt aan de inkrimping van het aantal podia en DJ’s.

FCA Music, de organistor van dit festival was niet bereikbaar voor commentaar.

TOP