Justin Bieber vindt tekentalent Rajacenna van Dam verbazingwekkend

by / maandag, 28 maart 2011 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws

Zondag 27 maart ontving tieneridool Justin Bieber, voorafgaand aan zijn concert in  Ahoy, de realistische potloodtekening die het Nederlandse tekenwonder Rajacenna van hem maakte.

Ontmoeting

Met enthousiasme nam Justin Bieber de potloodtekening in ontvangst, die Rajacenna een jaar geleden wereldwijde bekendheid opleverde. “Did you drew that?”, vroeg hij vol verbazing, “that’s amazing!”, sprak Justin vol ongeloof en erg onder de indruk. “How long did it take you to draw it?”, vroeg hij geinteresseerd, waarop Rajacenna antwoordde dat ze er ongeveer vier á vijf uur mee bezig was geweest. Justin voelde zich zeer vereerd dat hij op zo’n realistische manier was neergezet op papier en wilde de tekening graag mee naar huis nemen. Zelfs de bodyguards waren erg onder de indruk en bevestigden dat zij er persoonlijk voor zouden zorgen dat de ingelijste tekening in perfecte staat het huis van Justin zal bereiken.

Platenmaatschappij Justin Bieber

De platenmaatschappij van Justin Bieber, Universal Music, heeft vorig jaar voor het eerst contact opgenomen met de jonge kunstenares. Ze zagen in een televisieprogramma het youtubefilmpje van Rajacenna, waarin de totstandkoming van de tekening  van Justin Bieber te zien is. Zij vroegen haar toestemming om een hardcopy-exemplaar van het portret van Justin Bieber in hun kantoor aan de wand te hangen, tussen de verschillende portretten van de vele gecontracteerde artiesten. Nu heeft het jonge tekentalent dus persoonlijk het portret aan de razendpopulaire Canadese zanger kunnen overhandigen.

 

Tekenfenomeen

Tekenfenomeen Rajacenna werd vorig jaar ontdekt door een Amerikaanse uitgeverij en behoorde met haar verbazingwekkende realistische portrettekeningen in één klap tot de beste tekenaars ter wereld. Inmiddels is ze overal ter wereld een begrip. Opvallend is dat met name veel kinderen door haar zijn geinspireerd om ook te gaan tekenen. Daarnaast gebruiken steeds meer kunst- en tekenleraren overal ter wereld, haar filmpjes en tekeningen als voorbeeld voor hun lessen op school. Het Justin Bieber-filmpje is nu zo’n 400.000 keer bekeken.

Foto’s:© Hans Peter van Velthoven

Laat je single uitbrengen en of promoten door Blue Ocean Records Klik HIER voor meer info.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP