Wat is Secret Story? een korte uitleg

by / zaterdag, 19 maart 2011 / Published in Nieuws, Televisie

Wellicht heb je er van gehoord of heb je een keer een aflevering gezien: Secret Story. Het programma van Net 5 kampt met tegenvallende kijkcijfers.

Het miljoenenproject van Net 5 behaalde gisteren slechts 194.000 kijkers. Jammer want volgens ons is het best een leuk programma.

Voor degenen die Secret Story nog nooit gezien hebben een korte uitleg.

Secret Story:

Secret Story is een reallifeshow van Net 5. 15 Nederlandse kandidaten (Bij aanvang van het programma) zitten opgesloten in een huis in Portugal (Het huis der geheimen.) Elke bewoner draagt een geheim met zich mee. Dit zijn in sommige gevallen nogal vreemde geheimen zoals Ik ben bingo-Koningin en Ik Slaapwandel. Allemaal niet zo voor de hand liggend dus.

De bewoners moeten elkaars geheim proberen te ontrafelen. Elke bewoner heeft een persoonlijke kluis met een start bedrag van 5000 euro. Een bewoner mag maximaal 1 x per week het geheim proberen te raden van een andere bewoner. Lukt dit dan krijgt degene die het geheim heeft geraden de hele inhoud van de kluis van degene van wie hij of zij het geheim heeft geraden. Heeft de bewoner het niet goed geraden dan verliest die 2500 euro aan degene met het geheim.

De bewoners weten elkaars geheim dus niet. Er zijn een aantal clou’s in het huis zoals een schilderij met de beeltenis van een dolfijn. Deze is gekoppeld aan het geheim: Ik ben hoogbegaafd. Deze clou’s helpen de bewoners op weg bij het ontrafelen van een geheim.

Miljonair Gerard weigert zijn geheim te vertellen aan De stem en het Nederlandse publiek.

Dan zijn er ook nog missies in het huis. Een bewoner kan van De Stem (de programma-leiding) een geheime missie krijgen. Slaagt deze missie dan ontvangt de bewoner of een bedrag voor zijn of haar persoonlijke kluis, of een bewoner krijgt een clou van een andere bewoner. Lukt de opdracht niet dan kan dit geld kosten.

Bij geheime missies moet je denken aan bijvoorbeeld: Zing met elke bewoner binnen 2 uur het Wilhelmus.

Er zijn ook opdrachten waaraan de hele groep moet deelnemen. Deze komen meestal binnen via de rode telefoon.

Geheim geraden:

Als je geheim is geraden moet je dan het huis verlaten? Het antwoord hierop is nee. Als je geheim geraden is hoef je het huis niet te verlaten. Bewoners moeten elkaar elke week nomineren. De kijker beslist uiteindelijk wie mag blijven en wie het huis moet verlaten. Zo zit bijvoorbeeld Alex nog steeds in het programma terwijl zijn geheim “Ik ben ridder” al is geraden.

1 Ding is zeker belangrijk om te weten: De Stem (de programma-leiding) is de baas en mag altijd de spelregels weer veranderen. Dus niets is wat het lijkt.

Secret Story is elke werkdag te zien op Net 5. De Eliminatieshow is op donderdag om 20:30 uur te zien.

Presentatie: Secret Story reguliere programma: Bart Boonstra, Elimimatieshow: Renate Verbaan Bart Boonstra.

Het programma is ook via live-stream via internet te bekijken en 24/7 via het digitale themakanaal op UPC en Ziggo.

Klik op de tv en bekijk de live-stream van Secret Story:

Door: oranjemuziek.nl

Klik hier om naar de meest recente aflevering van Secret Story te gaan.

Geheimen van de bewoners weten? Klik dan HIER.

Laat je single uitbrengen door Blue Ocean Records klik HIER voor meer info.

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Lees ook:


 

 

TOP