CD-Recensie “Energy | We are the network”

by / woensdag, 09 maart 2011 / Published in CD Releases, Dance, Nieuws

Energy | We are the network is de opvolger van het alom bekende Trance Energy. Organisator ID&T wilde met deze verandering de mogelijkheid bieden om meer dan alleen Trance te laten horen. De ware Trance liefhebber liet meteen weten hier niet blij mee te zijn, maar gezien de overvolle Jaarbeurs waren er nog voldoende liefhebbers voor dit vernieuwde evenement.

Gebruikelijk is dat tijdens het evenement de CD met muziek meteen beschikbaar is en aan die gewoonte is niets veranderd. Ook nu weer meteen een CD met daarop grote namen: Moguai, Hardwell, Marco V, Jochen Miller, de kersverse nieuwe Slam FM! DJ Ferry Corsten en natuurlijk Tiësto.

Vraag is natuurlijk of de CD van dezelfde kwaliteit is gebleven als de voorgaande jaren. Met Stay Planetary zorgt Moguai voor een flitsende opening. De lekkere beat met frisse techno sounds zorgt ervoor dat je meteen meer wil horen. De opvolgende tracks zetten een goede toon en sluiten perfect aan bij de opening. Dat Energy | We are the network is voortgekomen uit Trance Energy is op de CD nog goed te horen. De muziekstijl komt veelvuldig voor en zorgt voor veel luisterplezier.

Er zit een goede opbouw in de CD. De eerste vier tracks vormen de intro, maar vanaf track 5 (Astroid – Hardwell & Franky Rizardo) komen de stevigere beats naar voren. De variatie in tracks en DJ’s zorgt voor voldoende afwisseling, zodat iedereen kan genieten van dit muzikale wonder. Bezoekers van Energy | We are the network zullen deze CD absoluut in hun verzameling willen hebben, maar ook voor de partygangers die het evenement hebben moeten missen is dit een welkome aanvulling op de muziekcollectie.

Vanaf track 13 wordt er toegewerkt naar het hoogtepunt van de CD…. Speed Rail van Tiësto, dat overigens meteen de afsluitende track is. Al met al een goed album dat zeker niet misstaat naast alle vorige edities van Trance Energy.

Zijn er dan helemaal geen minpuntjes? Als er toch iets minder positief geroepen moet worden over dit album, dan zou het kunnen zijn dat jammer genoeg de Zero 76 versie van Hardwell en Tiësto het album niet heeft gehaald….

Klik HIER om de cd te bestellen.

TRACKLIST:

 1. Moguai – Stay Planetary
 2. Age Of Love – The Age Of Love (Wippenberg Remix)
 3. Disfunktion – Magna
 4. Matisse & Sadko – Hi Scandinavia!
 5. Hardwell & Franky Rizardo – Asteroid
 6. Jordy Lishious – Lump
 7. Marco V – Contour
 8. Dany Coast feat. Christina Skaar – Swede Harmony (Dub)
 9. Nadia Ali – Rapture (Avicii New Generation Extended Mix)
 10. John Revox – Tweex
 11. Jochen Miller – Classified
 12. Umek & Beltek – Back In The Race
 13. Dada Life – Unleash The F**king Dada
 14. Cosmic Gate – Fire Wire (Cosmic Gate’s Back 2 The Future Remix)
 15. Orjan Nilsen – Go Fast!
 16. Lange feat. Sarah Howells – Fireworks (Club Mix)
 17. Ferry Corsten pres. EON – Pocket Damage (Rafael Frost Remix)
 18. Tiësto – Speed Rail

Klik HIER om de cd te bestellen.

Door: Paul Groeneveld voor oranjemuziek.nl

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP