CD-Recensie “Amazone Project – Volume II”

by / woensdag, 09 maart 2011 / Published in CD Releases, Dance, Nieuws

Waar het eerste deel nog slechts uit één CD bestond, is volume II van Amazone Project inmiddels uitgegroeid naar een 2CD. Het concept van de DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano werd gelanceerd tijdens Chuckie’s Dirty Dutch 2009 in de Amsterdam RAI, waar de beide heren een eigen hal kregen toebedeeld. En nadat er unaniem lovende kritieken waren geuit is dit in 2010 voortgezet.

De eerste CD uit de set van 2 kreeg de naam Concrete mee. Hierop nummers met pakkende beats, die perfect in elkaar overgaan. De heren gebruiken niet alleen hun eigen remixen van bekende nummers, maar maken ook gebruik van de originele tracks van onder andere Gregor Salto en Grammy winnaar Afrojack. Natuurlijk mogen de nummers Climb & Snitch, die het duo zelf produceerden niet ontbreken. Dit is zoals we SJ&RM kennen. Vette dansbare tracks die een plezier vormen om naar te luisteren. Stevige House met een vleugje Techno.

De tweede CD luistert naar de naam Jungle. Hoewel ook hier weer veel goede namen, is deze CD duidelijk eentoniger. Een continue beat voert van het ene nummer naar het andere en hoewel alles goed in elkaar overloopt ontbreekt hier toch een beetje de passie die de heren op de eerste CD wel duidelijk laten horen. Het is wat matter, wat vlakker en het lijkt alsof de tribal invloeden hier meer vat hebben gekregen op de muziek. Ondanks dit kleine puntje van kritiek blijft ook de tweede CD van een goede kwaliteit.

Beide CD’s geven een goed beeld van de 5 uur durende set die de heren ten gehore brachten in de uitverkochte Heineken Music Hall. Ben je op zoek naar een mooie herinnering van een fantastische dansnacht? Dan is dit album een absolute aanrader!

Klik HIER om de cd te bestellen.

Tracklist:

Disk 1
1. Roul and Doors – Gita
2. Michael Mendoza – Call Me (Joey Suki mix)
3. Sunnery James & Ryan Marciano – Climb
4. Afrojack – Take over Control (SunneryJames&RyanMarciano remix)
5. Hardsoul – Plastik Vision
6. The Colombian Drum Cartel – The Shipment
7. Gregor Salto – Messe Messe (Afro Dub)
8. Groovenatics & Jaz von D – Our Screen
9. Eric Morillo – Live your life (Chuckie remix)
10. Joey Suki – Dig.It.All
11. DJ Gregory & Gregor Salto – Paris Luanda (SunneryJames&RyanMarciano remix)
12. Afrojack – Pacha on Acid
13. Steve Angello – Knas
14. Kaskade – Dynasty (SunneryJames&RyanMarciano remix)
15. Sunnery James & Ryan Marciano – Snitch
16. Alex Kenji – Rabatiry
17. Sunnery James & Ryan Marciano – Birambi

Disk 2
1. Sunnery James & Ryan Marciano – Traffic Jam
2. Greg van Bueren & Firebeatz – Zunga Zunga
3. Marlon D – Trust the drum
4. Loko – Aymara (DJ Wady remix)
5. Mike Polo – Pasilda (Muzzaik Remix)
6. Pirupa – Blu
7. Shemian – 24 Hours (Tujamo Remix)
8. Nick Coden – Fashion (Mendo Remix)
9. Luca M – Grumpli
10. Robbie Taylor & Marc Macrowland feat. Zawdi MC – State of mind (Leroy Styles Mix)
11. Jaimy feat. May-Britt & Michell David – Take you Higher (Belocca Remix)
12. Dennis Ferrer – Transitions
13. Steve Angello & AN21 – Valodja
14. Prok & Fitch – The Heat
15. Dennis Ferrer – The Red Room

Klik HIER om de cd te bestellen.

Door: Paul Groeneveld voor oranjemuziek.nl

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP