Marianne Weber tekent platencontract bij Berk Music

by / woensdag, 12 januari 2011 / Published in Nederlandstalig-Volks, Nieuws

Adrie van den Berk en Marianne Weber

De Koningin van het Levenslied, Marianne Weber, heeft  deze week haar handtekening gezet onder een contract bij Berk Music Productions. “Wij zijn erg trots dat we nu met de beste zangeres van het Nederlandstalige levenslied mogen gaan samenwerken. Marianne Weber behoort tot de absolute top Nederland” aldus Adrie van den Berk, directeur van Berk Music Productions.

Na een aantal succesvolle jaren met het Holland Duo startte Marianne Weber in 1992 haar solo carrière en scoorde haar eerste hit met “Ik Weet Dat Er Een Ander Is”. Andere bekende hits zijn o.a. “Schrijf Me Nooit Geen Mooie Brieven Meer”, “De Italiaan”, “Een Meisje Huilt” en “Jou Vergeet Ik Niet”. Haar duettenalbum met Frans Bauer verkocht in 1997 meer dan 300.000 exemplaren op één dag, wat een vermelding in het Guiness Book Of Records opleverde. Van dit album is ook de nummer 1 hit “De Regenboog” afkomstig. Met haar CD “Tranen Van Geluk” wist ze in 2007 ook als solo artieste de eerste plaats van de album charts te bemachtigen.
In 1994 ontving Marianne de felbegeerde Edison in de categorie “levenslied”. Met meerdere gouden en platina awards voor haar albums, succesvolle theatertours en een Lifetime Achievement Award voor meer dan één miljoen verkochte geluidsdragers behoort Marianne Weber tot een van de meest succesvolle artiesten van ons land.

Marianne is onlangs genomineerd voor een Gouden Harp en zal één van de prominente gasten zijn tijdens het Buma Harpen Gala 2011. Tijdens een grootse en meeslepende live tv-uitzending in Hilversum worden de Buma Gouden en Zilveren Harpen, de Buma Exportprijs en het Beste Nederlandse Lied uitgereikt.

Marianne Weber kijkt uit naar haar samenwerking met Berk Music; “Berk Music staat natuurlijk al jaren voor het Nederlandstalige lied. Ik koester goede herinneringen aan Jan van den Berk, oprichter van het bedrijf. Met zijn zoon en opvolger Adrie had ik meteen een goede klik en een goed gevoel. We denken hetzelfde over muziek, en Berk Music sluit helemaal aan bij mijn missie waarin het Nederlandstalige lied hoog in het vaandel staat” aldus Marianne.

In het voorjaar van 2011 zal het het nieuwe album van Marianne Weber verschijnen bij Berk Music, haar eerste in bijna vier jaar.

Foto: Woods Fotografie

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP