Rajacenna van Dam tekent contract bij Artbox (Center for creation)

by / vrijdag, 24 december 2010 / Published in Nieuws

Het 17-jarig Nederlandse tekenwonder Rajacenna heeft deze maand, als jongste ooit, een contract getekend met het Amsterdamse ‘Artbox >center for creation’, dat haar nu exclusief vertegenwoordigt.

Jongste ooit

Artbox bestaat al sinds 1976 en is één van de meest vooraanstaande agentschappen voor bekende illustratoren, animatoren en fotografen in de wereld. Al meer dan 30 jaar zorgen de inmiddels ruim 80 high end creatieven van Artbox voor unieke creaties ten behoeve van vele grote merknamen. Nog nooit eerder heeft Artbox zo’n jonge artiest in zijn bestand gehad. ”Rajacenna is de overtreffende trap van realistisch tekenen”, zegt Martijn Thijssen, eigenaar van Artbox. Martijn ziet een mooie samenwerking tegemoet met het jonge natuurtalent.

Amerikaans kunstboek

Eerder dit jaar werden de niet van een foto te onderscheiden realistische potloodtekeningen van Rajacenna gepubliceerd in een Amerikaans kunstboek. Zij is, ook hier, de jongste tekenaar en behoort sindsdien in één keer tot de beste realistische tekenaars ter wereld. Ook in Nederland bleef ze niet onopgemerkt en schonk de media uitgebreid aandacht aan haar.

Begrip onder de jeugd

Inmiddels is Rajacenna overal ter wereld een begrip onder de jeugd geworden en heeft ze al vele kinderen en volwassenen geinspireerd om ook te gaan tekenen. Kunst- en tekenleraren overal ter wereld, gebruiken haar filmpjes en tekeningen als voorbeeld in hun lessen op school.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP