Rajacenna van Dam geeft masterclass op basisschool De Achterhoek in Wolphaartsdijk

by / donderdag, 02 december 2010 / Published in Nieuws

De masterclass tekenen die Rajacenna 1 december op basisschool De Achthoek in Wolphaartsdijk gaf, was een groot succes. “Ik vind dat de kinderen snel tot verbluffende resultaten zijn gekomen”, aldus het 17-jarig tekentalent. Rajacenna, ingezet door Nintendo, gaf het startschot voor een revolutionaire lesmethode waarbij leerlingen écht kunnen leren tekenen en schilderen met Art Academy voor Nintendo DS. Met de toegankelijke lesmethode van Art Academy leerde ze de kinderen op het touchscreen van Nintendo DS stap-voor-stap hun artistieke kant verder te ontwikkelen. De leerlingen maakten met de camera van Nintendo DS een foto van hun eigen oog en leerden vervolgens van Rajacenna hoe ze dit net zo mooi als haar konden natekenen. Groep vijf en zes van de Achthoek volgden heel enthousiast, geconcentreerd en aandachtig de les van Rajacenna. ‘Ik heb ze nog nooit zo stil en rustig gezien’; vertelde juf Anita.

Innovatieve lesmethode

Basisschool De Achthoek werkt al langere tijd samen met Nintendo en gebruikt Nintendo DS spellen als Rekentraining en Pictodictee reeds als aanvullende lesmethode, waardoor de leerlingen betere resultaten behalen. Wegens het succes van deze innovatieve lesmethode gaat de school tevens het tekenprogramma Art Academy inzetten om het creatieve talent van de leerlingen te stimuleren. Lerares Anita Smulders: ‘’Als basisschool maken we graag gebruik van innovatieve lesmethodes die het digitale tijdperk ons biedt. Met Art Academy voor Nintendo DS zitten we ontzettend dicht bij de beleefwereld van de leerlingen, waardoor de klas echt opleeft, de creativiteit wordt gestimuleerd en ook nog eens betere resultaten worden behaald.’’Het project is een structureel educatief programma dat tot het einde van het schooljaar loopt en waarbij tweemaandelijks een bijzondere gastdocent een masterclass geeft.

Tekenfenomeen

Tekenfenomeen Rajacenna werd vorig jaar ontdekt door een Amerikaanse uitgeverij en behoorde met haar verbazingwekkende realistische portrettekeningen in één klap tot de beste tekenaars ter wereld. Inmiddels is ze een begrip onder de jeugd geworden en heeft ze al vele kinderen geinspireerd om ook te gaan tekenen. Veel kunst- en tekenleraren overal ter wereld, gebruiken haar filmpjes en tekeningen als voorbeeld in hun lessen op school.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP