Bart Bosch – Beroemd zijn is toch ook niet alles? 22 november in de winkels

by / vrijdag, 19 november 2010 / Published in Nieuws

Volgens Wolter Kroes zit de showbizz vol met artiestenmanagers die niet te vertrouwen zijn.”Zoveel beginnende artiesten vallen in handen van foute managers. Er zijn er zo veel fout, dat je bijna kunt spreken van maffia”, onthult de volkszanger in het boek ‘Beroemd zijn is toch ook niet alles?’ van auteur Bart Bosch. “Ze willen geld hebben voor elk optreden, voor elke deal die gesloten wordt en dan het liefst zonder er iets voor te hoeven doen. Het komt zo vaak voor dat de artiest al geslacht is voordat hij aan een carrière kan beginnen.”

Ook doet de zanger, bekend van de hits ‘Viva Hollandia’ en ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ in het boek uitspraken over bekende talentenshows als The Voice of Holland en X-Factor. Volgens Wolter is meedoen aan deze programma’s niet de juiste manier om een carrière als zanger of zangeres te starten.”‘Dat moet iedereen zelf weten, maar het is volgens mij de verkeerde volgorde. Je wordt dan eerst bekend en moet het vak nog leren. Je hebt geen stevige basis. Het vak leren met vallen en opstaan blijft de beste manier. Als deze mensen geen succes meer hebben, komt die klap hard aan en dan is alles in één keer weg”, legt Wolter uit. “Ze hebben niets om op terug te vallen. Geloof me, in dat geval is bekend zijn erg vervelend.”

In het boek Beroemd zijn… is toch ook niet alles? Stelt Bart Bosch zich kwetsbaar op door zijn eigen carrière als uitgangspunt te nemen. Precies 20 jaar geleden werd hij bekend door de talentenshow ‘Showmasters’. Na veel programma’s gepresenteerd te hebben en een aantal liedjes te hebben uitgebracht, is Bart redelijk bekend, niet beroemd, maar wel heel gelukkig. Bart is op onderzoek uitgegaan en sprak, naast Wolter Kroes, openhartig met nog een groot aantal bekende Nederlanders onder wie oa Monique Smit, Thomas Berge en zogenoemde starmakers als Henkjan Smits, Albert Verlinde en Wilma Nanninga over de voor- en nadelen van beroemd zijn en waarom het niet voor iedereen is weggelegd.

Volgens Bart is het een onmisbaar boek voor iedereen die met de gedachte rondloopt om ooit bekend te worden. Bart : “Het lijkt tegenwoordig wel of aandachttrekkerij een volksziekte aan het worden is, weliswaar niet ernstig maar wel zeer besmettelijk als je kijkt naar alle talentenshows en realitysoaps die dit land telt. Bekend worden is makkelijk maar bekend blijven niet. Tijdens de interviews met alle sterren werd me dit nog eens extra duidelijk en ben ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik mag wel zeggen dat het schrijven van dit boek voor mij therapeutisch gewerkt heeft.”

De bekende Nederlanders nemen in het boek geen blad voor de mond :

Albert Verlinde onthult : ‘Het angstigste moment uit mijn carrière’

Henkjan Smits : ‘Beroemd zijn is eigenlijk verschrikkelijk’

Wilma Nanninga : ‘Er worden tegenwoordig veel wegwerpsterren gemaakt en psychiaters zouden zich er maar eens over moeten buigen of dit schadelijk is en hoe je deze mensen laat afkicken!’

Monique Smit : ‘In het begin van mijn carrière heb ik geregeld zitten janken en dacht ik, ik stop ermee.’

Marielle Bastiaansen : Ik voldoe aan het verwachtingspatroon van een modepop

Lucia Marthas : Als een BNer in een dip zit wordt ie weer aardig

Thomas Berge: Ze dragen je op handen en dat staat soms te ver van me af´.

Het boek ‘Beroemd zijn… is toch ook niet alles?’ ligt vanaf 22 november in de winkel. Bart Bosch schreef eerder het boek ‘Papa, ik help je wel met opvoeden’ over het vaderschap nadat hij verkozen werd als bekende Papa van het Jaar!

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP