Prins Willem-Alexander opent Nanolab Universiteit Twente

by / vrijdag, 05 november 2010 / Published in Nieuws
ENSCHEDE – Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vanmiddag het MESA+ NanoLab van de Universiteit Twente in Enschede geopend. In deze nieuwe onderzoeksfaciliteit van de Universiteit Twente werken meer dan 500 onderzoekers op het gebied van nanotechnologie.
Prins Willem Alexander bezoekt het Nanolab

Prins Willem Alexander bezoekt het Nanolab

Nanotechnologie werkt op een schaal van miljoenste millimeters. Daardoor is het mogelijk om materialen met nieuwe eigenschappen te creëren. Ook kunnen toepassingen met nieuwe functionaliteiten op het gebied van bijvoorbeeld energie en gezondheidszorg gerealiseerd worden. Dat vergt het uiterste van een laboratorium; de onderzoekers werken onder extreem schone omstandigheden en het lab is zoveel mogelijk trillingsvrij gemaakt.

Het lab is toegankelijk voor Nederlandse en internationale onderzoekers en bedrijven en wordt veel gebruikt door jonge ondernemers. Zij krijgen hierdoor de kans hun product te ontwikkelen en hun bedrijf op te bouwen.
De Rijksoverheid en de provincie Overijssel subsidiëren het NanoLab van het MESA+ Institute for Nanotechnology.
TOP