Miss Montreal over stotteren

by / vrijdag, 22 oktober 2010 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws, TV Nieuwsbeelden

Miss Montreal stottert liever dan dat ze haar spontaniteit moet inleveren. De zangeres stottert al van jongs af aan. “Soms heb ik wel eens dagen dat ik zo erg stotter dat ik spierpijn krijg in m’n maag en buik”, vertelt ze aan Novum Nieuws. Met een speciale techniek lukt het Sanne Hans om vloeiend te praten, maar die methode vergt zoveel concentratie dat dat ten koste gaat van haar spontaniteit.

Opvallend is dat Miss Montreal haar liedjes zonder enige hapering ten gehore brengt. “Zingen is een verademing”, vindt de 26-jarige. “Als je zingt, heb je een hele andere ademhaling.” Hans zegt zelf weinig last te hebben van haar stotteren. “Maar ik heb het af en toe nog wel lastig op de radio”, vertelt ze. “Omdat ze me dan niet zien. Dan heb ik het echt idee dat ik mensen moet gaan overtuigen met mijn praten. Dan heb ik er wel eens last van.”

Vrijdag is het Wereldstotterdag, een goed initiatief, vindt Sanne. “Ik vind het leuk omdat het een stotterdag is voor de mensen die stotteren en niet voor de mensen die het niet meer doen”, zegt ze. De zangeres illustreert het ongemak van stotteraars met een simpel voorbeeld. “Kopje koffie, dat kan ik echt niet uitspreken. En dan zeg ik maar cola. Dat zijn zulke simpele dingen, die je hele dagelijkse leventje bepalen. Door de stotterdag voel je je geen Remi.”

De zangeres zegt dat ze wel degelijk zonder haperen kan praten. “Ik ben er eigenlijk vanaf. Als ik een bepaalde methode gebruik hoef ik niet te stotteren”, zegt de zangeres vloeiend. “Maar ik moet er zo over nadenken dat ik niet meer nadenk over wat ik antwoord of welke zinsopbouw ik ga gebruiken. Ik wil daar helemaal niet bezig zijn, want ik loop daardoor een heleboel mis. Ik vind dat zonde van m’n tijd.”

Klik op de tv en bekijk de video: tv-icoon5


© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Miss Montreal kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP