Gouden Radioring 2010 voor Giel Beelen

by / vrijdag, 22 oktober 2010 / Published in Nieuws, Radio

Het programma Giel! van Giel Beelen is vrijdag onderscheiden met de Gouden Radioring. De publieksprijs voor het beste radioprogramma werd uitgereikt door Henk Westbroek, tijdens de uitzending van het Radio 2-programma Avro Roodshow vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Beelen is ‘waanzinnig blij’ met zijn onderscheiding. “Ik vond het al een eer om hier te mogen zitten”, reageerde hij vanuit Carré. “Om de prijs nu ook te pakken, dat is te gek.” De andere twee kanshebbers waren 3FM-programma’s Ekstra Weekend en Arbeidsvitaminen. Giel! werd al voor de vijfde keer op rij genomineerd maar greep tot vrijdag altijd naast de prijs.

De Zilveren Radioster voor beste dj ging bij de mannen naar Edwin Evers. Hij mocht de prijs al twee keer eerder in ontvangst nemen. Ook hiervoor was Giel Beelen, samen met Gerard Ekdom, genomineerd.

De beste vrouwelijke radio-dj is volgens het Nederlandse publiek Claudia de Breij. Zij nam de prijs al drie keer eerder in ontvangst. Ook Froukje de Both en Annemieke Schollaardt maakten kans op de ster. De Both was voor de vierde keer genomineerd.

De radioprijzen werden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Honderdduizenden mensen brachten hun stem uit. Naast de publieksprijzen werden ook drie vakjuryprijzen uitgereikt. Eerder werd al bekend dat Jeroen van Inkel de Marconi Oeuvre Award kreeg. 3FM werd tot beste zender verkozen en Mattie Valk van Q-music werd bekroond met de prijs voor aanstormend talent.

Vrijdagavond worden de Televizier-prijzen, de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen, uitgereikt. Het gala vindt eveneens plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP