Guido Wiijers animeren en reanimeren

by / dinsdag, 19 oktober 2010 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Speciaal voor zijn fans heeft Guido Weijers zijn EHBO-diploma gehaald. De cabaretier wil meteen kunnen ingrijpen als er iets misgaat tijdens een van zijn shows. “Dat ik mensen kon animeren wist ik al, maar vanaf maandag kan ik ook reanimeren”, zegt de cabaretier.

De 33-jarige Brabander staat regelmatig voor volle zalen. “Gelukkig heeft er nog nooit iemand een hartstilstand gehad in mijn omgeving maar de kans dat er een keer iets misgaat, is altijd aanwezig”, legt Weijers uit.

“Dat moment wilde ik niet afwachten om achteraf te zeggen: kon ik maar iets doen. Drie weken geleden heb ik mezelf op m’n flikker gegeven en ben ik een cursus gaan volgen”, doet Weijers uit de doeken.

Hij roept ook anderen op hun EHBO-diploma te behalen. “Hoe meer mensen die cursus hebben gevolgd, hoe groter de kans op overleven voor mensen met een hartstilstand.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Guido Weijers kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP