Elton John niet onder de indruk hedendaagse popmuziek

by / dinsdag, 19 oktober 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Elton John heeft geen hoge pet op van de muzikanten die tegenwoordig de hitlijsten aanvoeren. De zanger zegt ook een broertje dood te hebben aan de talentenjachten op televisie.

Volgens John is het belangrijk dat popsterren hun eigen liedjes schrijven. “Zodat ze niet overgeleverd zijn aan de genade van anderen”, zegt de 63-jarige zanger tegen Radio Times Magazine. “Liedjesschrijvers van vandaag de dag zijn vrij slecht. Daarom klinkt iedereen ook hetzelfde.”

Ook de talentenjachten op televisie kunnen zijn goedkeuring niet wegdragen. “Ik ben gevraagd om in de jury van American Idol te zitten”, vertelt de Britse zanger. “Maar ik kon het niet. Ik kan niemand op die manier afslachten.” Daarnaast wil John gewoon niet op televisie. “Het is zo saai aan het worden”, vindt de zanger. “Anusparalyserend en hersenverlammend.”

John zegt wel fan te zijn van vrouwelijke artiesten als Lilly Allen, Amy Winehouse en Lady Gaga. Deze week verschijnt het nieuwe album The Union van Elton John. De zanger maakte de plaat samen met zijn muzikale held Leon Russell, die eerder samenwerkte met onder anderen Joe Cocker, Eric Clapton en Bob Dylan.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP