Lone van Roosendaal genoeg warmte voor musical Zorro

by / maandag, 18 oktober 2010 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Lone van Roosendaal was bijna haar rol in de musical Zorro misgelopen, omdat ze niet genoeg warmte in zich leek te hebben. De Voetbalvrouwen-actrice speelt vaak sterke, koele vrouwen, maar moest dit keer gestalte geven aan een warme, gepassioneerde vrouw. Dat viel nog niet mee.

“Nou, gepassioneerd ben ik ook, maar dan wel op een Noord-Europese manier”, vertelt de actrice in De Telegraaf. “Het is echt een cultuurding.” De 41-jarige werd daarom niet meteen aangenomen voor de rol. Ze moest terugkomen om een warmere kant te tonen.

“Inez, mijn rol, laat heel duidelijk weten wat ze wil en dat zit ook echt in mij, maar de tweede keer heb ik het meer met een gevoel van plezier gedaan, met een lach in plaats van dat onderkoelde. Dat werkte.” Van Roosendaal kreeg de rol.

“Zorro is belangrijk voor me, omdat ik hierin kan laten zien dat ik zo’n goede actrice ben die dat kan bereiken”, zegt Van Roosendaal. De musical gaat 17 april in première in het Delamar Theater in Amsterdam.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Zorro Kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP