Hind Crosspop in top 10 Album top 100

by / maandag, 18 oktober 2010 / Published in Engelstalig-Pop, Nieuws

Afgelopen zaterdag, precies 50 maanden na de lancering van fan funding platform SellaBand, komt ‘Hind Crosspop‘ het nieuwe album van Hind binnen op #8 in de officiële album charts.  Eind 2009 haalde Hind in een recordtijd van slechts 11 dagen via SellaBand het bedrag van €40.000 op voor de opnamen van het album. De nummer 8 notering betekent niet alleen een nieuw record voor Hind – haar debuut album kwam binnen op 9 – maar ook een groot succes voor SellaBand. Nog niet eerder bestormde, een via SellaBand gefinancierd album, de officiële hitlijsten.

Hind Laroussi: “Dit is zo fantastisch! Ik ben super blij, maar bovenal ben ik ontzettend dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen. Zonder mijn believers – de fans die hebben geïnvesteerd in mijn album- was ik misschien niet in staat geweest om dit album helemaal op mijn eigen manier te kunnen maken.”

Dagmar Heijmans, mede oprichter Sellaband: “We zijn natuurlijk ontzettend trots op Hind en haar succes, als iemand het verdient dan is zij het wel. Ook voor de believers van Hind is dit schitterend; zij hebben aan de wieg gestaan van dit succes, hoe fantastisch is dat. En natuurlijk is dit ook een mooi moment voor SellaBand en het principe van fan funding in het algemeen. Het is het ultieme bewijs dat het werkt.”

‘Hind Crosspop’ is het derde album van Hind. In tegenstelling tot haar voorgaande twee albums, ‘Around The World’ (2003) en ‘Halfway Home’ (2005) heeft Hind dit album geheel op eigen kracht gemaakt, zonder tussenkomst van een platenmaatschappij. Nadat ze eind 2009 met behulp van haar fans het benodigde budget van €40.000 had opgehaald op SellaBand kwam ze via SellaBand in contact met super producer Steve Power, de man achter bijna alle hits van Robbie Williams. Samen met Steve heeft Hind een klein jaar intensief gewerkt aan haar nieuwe album met als resultaat een album dat helemaal klinkt zo als zij zelf wil.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om het album Crosspop van Hind te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Hind te gaan.

Klik hier om naar alle columns van Hind op oranjemuziek.nl te gaan.

TOP