BN’ers halen duizenden nieuwe orgaandonoren binnen

by / maandag, 18 oktober 2010 / Published in Nieuws

Ruim elfduizend mensen hebben maandag gereageerd op de wervingsactie waar nieuwssite Nu.nl de Donorweek mee aftrapte. Diverse BN´ers waren de hele dag op de redactie aanwezig om mensen over te halen zich te laten registreren als orgaandonor.

Van de elfduizend mensen heeft negentig procent zich aangemeld als donor, laat Martin Hersman van Nu.nl weten. “Het was een zeer succesvol en uniek benefietevenement”. Onder anderen Tygo Gernandt, Giel Beelen en Willie Wartaal droegen hun steentje bij. Ook Pia Dijkstra, Barry Atsma en Kluun haalden nieuwe donoren binnen.

De bekendheden gebruikten onder meer media als Twitter, Hyves en Facebook om mensen warm te laten lopen voor orgaandonatie. De actie liep van 09.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds. De Donorweek duurt nog tot en met zondag 28 oktober. Een zogenaamde donorroadshow doet tot en met vrijdag verschillende Nederlandse steden aan.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP