Solomon Burke overleden

by / zondag, 10 oktober 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Solomon Burke is zondagochtend op weg naar Schiphol in een vliegtuig overleden. De Amerikaanse soulzanger kwam naar Nederland voor een optreden met De Dijk in Paradiso in Amsterdam, aanstaande dinsdag.

Burke heeft onlangs samen met De Dijk het album Hold On Tight gemaakt. Het album staat deze week in de Album Top 100 op de tweede plaats. Of het optreden van De Dijk nog plaatsvindt is onbekend. “Eerst moet er voor Solomon gezorgd worden”, laat een woordvoerder van de platenmaatschappij weten.

Burke leerde De Dijk in 2007 kennen toen hij een gastoptreden gaf tijdens een concert van zanger Huub van der Lubbe en zijn bandleden in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De 68-jarige Amerikaan was zo onder de indruk dat hij een samenwerking wel zag zitten.

Solomon Burke stond in het begin van de jaren zestig aan de wieg van de soulmuziek. Hoewel hij nooit grote pophits heeft gehad, is een aantal van zijn nummers uitgegroeid tot klassiekers. ‘Everybody Needs Somebody to Love’ is hiervan de bekendste. De zanger laat 21 kinderen, 90 kleinkinderen en 19 achterkleinkinderen achter. Burke is 70 jaar geworden.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om Hold on Tight van Solomon Burke & De Dijk te bestellen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Lees ook:


TOP