Lichaam Solomon Burke dinsdag terug naar Amerika

by / zondag, 10 oktober 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Het lichaam van Solomon Burke gaat dinsdag pas terug naar de Verenigde Staten. De overleden soulzanger ligt momenteel in het mortuarium van Schiphol, waar hij zondagochtend werd binnengebracht.

De soullegende moet gebalsemd worden, laat een woordvoerder van het mortuarium weten. “Dat is al een halve dag weg werk. Daarnaast moeten er nog allerlei formaliteiten worden geregeld”, zegt de woordvoerder.

Omdat de kantoren waar dat moet worden geregeld op zondag zijn gesloten moet hiermee worden gewacht tot maandag. Zo moet de akte van overlijden geregeld worden op het gemeentehuis van Haarlemmermeer. De doodsoorzaak van de soullegende is nog niet bekendgemaakt.

De kist waarin de zanger wordt vervoerd moet vanwege transportvoorschriften lucht-en lekdicht zijn, legt de woordvoerder uit. Het lichaam wordt daarom in een zinken binnenkist gelegd, die weer in een houten kist wordt geplaatst.

Volgens de woordvoerder hebben zich geen problemen voorgedaan tijdens het verplaatsen van de omvangrijke Burke. “Wij zijn op dit soort situaties voorbereid.” Solomon Burke was naast zanger naar eigen zeggen op de eerste plaats dominee. Daarnaast was de soullegende ook nog begrafenisondernemer.

Solomon Burke overleed zondagochtend in het vliegtuig van Los Angeles op weg naar Schiphol. Een aantal dochters van Burke, die als achtergrondzangeressen optreden, reisden mee met de 70-jarige Burke. De zanger zou dinsdag in Paradiso in Amsterdam een eenmalig optreden geven met De Dijk.

Burke heeft onlangs samen met De Dijk het album Hold On Tight gemaakt. Het album staat deze week in de Album Top 100 op de tweede plaats. De zanger laat 21 kinderen, negentig kleinkinderen en twintig achterkleinkinderen achter.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om Hold on Tight van Solomon Burke & De Dijk te bestellen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Lees ook:


TOP