Zelfmoord Antonie Kamerling kwam niet als verrassing

by / donderdag, 07 oktober 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nieuws, Televisie

Voor de mensen om Antonie Kamerling heen kwam het nieuws dat hij zelfmoord heeft gepleegd niet geheel als een verrassing. “Dit was waar iedereen bang voor was”, zegt Kamerlings zwager Albert Verlinde.

“Hij was eigenlijk al heel lang niet ‘happy'”, legt Verlinde uit in RTL Boulevard. “Wat mensen zich moeten voorstellen is dat iemand niet anders kon. Hij heeft de laatste weken nog hulp gezocht, maar het mocht niet meer baten.”

Op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, de serie die de doorbraak van Kamerling betekende, sloeg het nieuws in als een bom. “Tijdens een repetitie kwam de producent naar beneden en heeft het verteld”, zegt actrice Jette van der Meij, die in de jaren negentig naast de acteur te zien was in GTST. “Iedereen was er kapot van. We zijn doorgegaan met de opnames, maar het stond alleen maar in het teken van Antonie.”

Voormalig GTST-collega Rick Engelkes werd wakker met het nare nieuws. “Het drong niet gelijk tot me door: het kan niet”, zegt hij. Zijn gedachten gaan uit naar Kamerlings vrouw Isa Hoes, die hij sterk genoeg acht het drama te boven te komen. “Ik weet dat zij dat kan, dat weet ik zeker. Hier komt ze doorheen met de kindertjes.”

Olga Madsen, de voormalige GTST-schrijfster die Kamerling ontdekte, kan het niet geloven. “Hij kon wel somber zijn over het leven, maar daar kwam hij altijd wel weer uit. Dat is deze keer kennelijk niet gelukt.”

Kamerling beroofde zichzelf woensdag van het leven. De 44-jarige acteur laat zijn vrouw en twee kinderen achter.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik op de button om Toen ik jou zag van Antonie te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Klik HIER om de meest recente aflevering van GTST te bekijken.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP