Antonie Kamerling overleden, acteur pleegt zelfmoord

by / donderdag, 07 oktober 2010 / Published in Nederlandstalig-Volks, Nieuws, Televisie, TV Nieuwsbeelden

Antonie Kamerling is overleden. De 44-jarige acteur stierf woensdag. Dat bevestigt het management van Kamerlings vrouw Isa Hoes.

De nabestaanden hebben laten weten dat Antonie zichzelf van het leven heeft beroofd. De acteur kampte lange tijd met depressies. “Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten”, lieten Hoes en Kamerlings zwager Albert Verlinde weten. Kamerling en Hoes hebben twee kinderen, zoon Merlijn en dochter Vlinder. De nabestaanden willen het verlies in eigen kring verwerken en vragen om rust.

Antonie Kamerling begon zijn acteercarrière in het theater, maar het Nederlandse publiek kent hem vooral als Peter Kelder. Van 1990 tot 1993 vertolkte hij die rol in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. In 1992 maakte hij zijn filmdebuut met een hoofdrol in De Kleine Blonde Dood, een verfilming van het boek van schrijver Boudewijn Büch.

Voor zijn rol in die film sleepte Kamerling een nominatie voor een Gouden Kalf in de wacht. In 1997 kroop Antonie in de huid van Hero voor de film All Stars. Kamerling nam de titelsong voor de film, Toen Ik Je Zag, voor zijn rekening. Het liedje werd een hit en stond wekenlang op nummer een. In 1998 maakte Kamerling een album, Jam.

De film All Stars was zo’n succes dat twee jaar na het verschijnen van de film een televisieserie volgde. Ook in de serie speelde Kamerling Hero. All Stars – De Serie werd in 2000 beloond met een Emmy Award, een jaar later stopte de serie.

Na een aantal rollen in Nederlandse films probeerde Kamerling ook in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen. Dat leek dankzij rolletjes in Excorcist: The Beginning en Dominions: Prequel to the Exorcist te lukken. Maar toch keerde hij terug naar Nederland.

Recentelijk werkte Kamerling samen met de NRCV aan een nieuwe dramaserie. Levenslied staat gepland voor komend voorjaar, maar het is nog niet duidelijk wat de omroep met de serie gaat doen. Ook werkte Kamerling aan een nieuwe film, Levenslang de Film. Hierin zou hij samen met Jim Bakkum en Emile Jansen spelen.

In een tweede All Stars film, All Stars 2: Old Stars, zou Kamerling wederom de rol van Hero voor zijn rekening nemen. De rolprent staat gepland voor volgend jaar.

Klik op de tv en bekijk de video: tv-icoon5


© [CopyRight 2010, Novum]

Klik op de button om Toen ik jou zag van Antonie te downloadenDownload de track DRM-vrij!

Klik HIER om de meest recente aflevering van GTST te bekijken.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP