Lady Gaga en Justin Bieber bijna miljard views YouTube

by / dinsdag, 05 oktober 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Lady Gaga en Justin Bieber blijven elkaars belangrijkste concurrenten als het gaat om kijkcijfers op Youtube. Beiden artiesten naderen een miljard clicks op de videowebsite. De verwachting is dat de 24-jarige Gaga het astronomische aantal iets eerder bereikt dan de 16-jarige Bieber.

De Canadees zal de mijlpaal rond 1 november halen, zegt David Birch van Youtube tegen het Amerikaanse Billboard. Als fans van Lady Gaga in hetzelfde tempo blijven klikken bereikt de zangeres het aantal al rond 20 oktober.

Na de twee populaire artiesten is Michael Jackson de best bekeken artiest op Youtube. De King of Pop werd tot nu toe rond de zeshonderd miljoen keer aangeklikt. In september werden de video’s van Justin Bieber zo’n 3,7 miljoen keer per dag bekeken. Lady Gaga blijft hangen rond de 2,5 miljoen clicks per dag. Een gemiddelde artiest als Kanye West werd in dezelfde periode ‘slechts’ rond de 271 duizend keer per dag aangeklikt.

Het best bekeken filmpje op Youtube is de videoclip van Baby, van Justin Bieber. De clip werd tot nu toe zeker 345 miljoen keer bekeken. De videoclip Lady Gaga’s nummer Bad Romance staat op de tweede plaats, met 288 miljoen clicks.

Eerder maakten fans van beiden artiesten er een wedstrijdje van welke video op Youtube als eerste 250 miljoen clicks haalde. De clip van het nummer Baby won het daarbij van Bad Romance.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Lady Gaga Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Lady Gaga te gaan.

TOP