Rajacenna van Dam tekent Johnny Depp de kleinste portrettekening ter wereld

by / vrijdag, 01 oktober 2010 / Published in Nieuws

De kleinste portrettekening ter wereld is onlangs met potlood getekend door het 17-jarige Nederlandse tekenwonder Rajacenna. Het realistische portret meet het postzegelformaat van 3 x 2,2 cm en heeft de afbeelding van Johnny Depp.

Guinness world Records

Guinness world Records accepteert geen records aanngaande miniatuurkunst zoals tekeningen en schilderijen. Als ze dat wel hadden gedaan zou de realistische portrettekening die Rajacenna van Johnny Depp maakte zeker de kleinste ter wereld zijn geweest. Voor zover bekend is dit de kleinste realistische  potloodtekening ter wereld.

Juweeltjes uit de kunstwereld

Rajacenna tekent nog maar één jaar realistisch en behoort nu al tot de beste tekenaars ter wereld; wereldwijd bestaan er maar een handjevol tekenaars die op dit realistische niveau tekenen. Volgens experts is het uniek in de wereld dat iemand op zo’n jonge leeftijd al zo’n talent heeft voor realistisch tekenen. Zeker gezien het feit dat ze nooit tekenles heeft gehad. Veel tekenaars doen er een leven lang over om zo goed en realistisch te kunnen tekenen. Rajacenna’s tekeningen zijn nauwelijks van foto’s te onderscheiden. Een miniatuurtekening maken op ditzelfde niveau is dan ook een uitzonderlijke prestatie. Miniatuurkunst komt nauwelijks voor en wordt gezien als “de juweeltjes uit de kunstwereld” en wint steeds meer aan populariteit wereldwijd.

Blote oog

Wat Rajacenna al in haar jonge kinderjaren bedacht had, heeft ze nu ten uitvoer gebracht. Wanneer ze vroeger naar foto’s keek, bedacht ze dat als je heel goed kijkt, je alles zou moeten kunnen tekenen. Ondanks dat het onmogelijk lijkt om een realistisch portret te maken in miniatuurformaat, vond ze het een uitdaging om dat ooit eens te kunnen. Deze eerste poging lukte meteen goed en nam zo’n twee en een half uur in beslag. Met uitermate nauwkeurigheid en finesse wist Rajacenna wederom op realistische wijze dit knap staaltje kunst ten uitvoer te brengen. De tekening is volledig met het blote oog getekend zonder enige vorm van vergroting. “Mijn ogen kunnen inzoomen op verschillende standen” aldus het tekenfenomeen. Natuurlijk heeft Rajacenna hiervan weer een korte video gemaakt, die op youtube en op haar eigen website te zien is.

Exposities

Rajacenna is wel van plan in de toekomst nog meer werken uit te brengen op dit miniatuurformaat. Voorlopig wil ze haar aandacht vestigen op enkele aanbiedingen om exposities te doen in binnen- en buitenland.

Meer info: website Rajacenna

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik HIER om de beste cd’s, dvd’s, games en boeken te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:

TOP