André Rieu recordwinst wellicht voorbode desastreus 2011

by / dinsdag, 28 september 2010 / Published in Klassiek, Nieuws

Het bedrijf van André Rieu staat na een flinke opsteker wellicht weer een desastreus jaar te wachten. De holding van de violist boekte vorig jaar nog een recordwinst, maar Rieu’s huidige fragiele gezondheid kan volgend jaar roet in het eten gooien.

“Dat de vooruitzichten over de laatste maanden van het jaar niet goed zijn, lijkt me duidelijk”, aldus een woordvoerder. Dinsdag werd bekend dat de holding van de violist over 2009 een recordwinst van 13,5 miljoen euro heeft geboekt. Dat was een flinke opsteker na de desastreuze cijfers over 2008, met een recordverlies van 14 miljoen euro. Een tournee door Australië kostte Rieu destijds bijna de kop, omdat de kosten alsmaar bleven oplopen.

De 60-jarige violist werd eerder dit jaar getroffen door een virale infectie aan zijn evenwichtsorgaan, waardoor hij een aantal concerten moest afzeggen. Voor de shows in Nederland zijn al vervangende data geprikt. Voor reeds gemaakte kosten voor buitenlandse concerten moet het bedrijf wellicht volledig opdraaien.

Rieu zelf zal het, volgens zoon Pierre, voortaan een stuk rustiger aan moeten doen om zijn gezondheid in de toekomst niet opnieuw in gevaar te brengen.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? André Rieu kaarten

Klik HIER en Bestel de DVD André Rieu My African Dream

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle André Rieu gerelateerde berichten te gaan.

TOP