Claudia de Breij nam risico met voorstelling Hete Vrede

by / maandag, 27 september 2010 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Claudia de Breij wist tijdens het schrijven van haar bekroonde voorstelling Hete Vrede dat het erop of eronder zou worden. “Of dit is einde carrière wat ik nu maak, of ik win de Poelifinario. Maar er zit niets tussen in”, zegt de 35-jarige cabaretière maandag op Radio 538.

De gok pakte uiteindelijk goed uit voor De Breij. Hete Vrede werd zondagavond uitgeroepen tot het indrukwekkendste cabaretprogramma van het seizoen. De cabaretière won daarmee de Poelifinario 2010. “Echt geweldig”, zegt ze over de prestigieuze cabaretprijs. “Deze prijs is eigenlijk de enige die ertoe doet als het over cabaret gaat.”

De Breij denkt dat de kracht van de voorstelling onder meer is dat zij het lef heeft om te zeggen wat andere mensen ‘niet durfden te zeggen’. Zeker weten doet ze dat echter niet. “Uiteindelijk denk ik: ik weet het eigenlijk ook niet precies. Ik heb gewoon mijn best gedaan.”

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Claudia de Breij kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP