Karin Bloemen: De waarheid over incestverleden

by / vrijdag, 24 september 2010 / Published in Nieuws, Theater/Cabaret

Karin Bloemen heeft haar incestverleden uit de doeken gedaan om te voorkomen dat er leugens werden verspreid. De 50-jarige zangeres werd als kind jarenlang misbruikt door haar stiefvader. Toen zijn weduwe naar het weekblad Privé stapte, voelde Bloemen zich genoodzaakt haar waarheid te vertellen.

“Ik heb helemaal niks gekozen. Het werd voor mij gekozen”, vertelde ze in Pauw en Witteman over haar beslissing om haar verhaal deze week aan het tijdschrift te vertellen. “De weduwe van mijn ex-stiefvader had gekozen om haar verhaal te vertellen. Dat was echt een afschuwelijk verhaal. Toen belden ze mij voor hoor en wederhoor.”

“En toen kon ik niet anders dan de ruil doen. Dat ze niet zouden plaatsen wat zij had verteld, maar dat ik zelf de waarheid vertel”, vertelt Bloemen. De cabaretière dacht na over andere opties, maar besloot uiteindelijk tot het interview. “Je overweegt alles. Ik probeer natuurlijk mijn familie en iedereen te beschermen.”

Bloemen werd tussen haar 7e en 14e jaar misbruikt door haar stiefvader. “Dan praat je over zeven jaar lang intimidatie, vernedering, misbruik en mishandeling. Ik leefde in een soort kamp, 24 uur per dag, zeven dag per week.”

© [CopyRight 2010, Novum]


Klik hier om de DVD box Karin Bloemen: 25 jaar
van Karin Bloemen te kopen

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Karin Bloemen te gaan.

Klik hier om naar de artiestenpagina van Karin Bloemen te gaan en clips te bekijken.

TOP