Eddie Fisher overleden

by / vrijdag, 24 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Eddie Fisher is woensdagnacht op 82-jarige leeftijd overleden. De popzanger was vooral bekend in de jaren vijftig. Fisher was naast zanger ook entertainer en had zijn eigen tv-show. Hij trouwde in totaal vijf keer, onder anderen met Elizabeth Taylor.

De zanger stierf thuis, in zijn huis in Berkeley, aan de complicaties van een heupoperatie. Zijn carrière werd overschaduwd door de scheiding van zijn eerste vrouw, actrice Debbie Reynolds. Fisher en Reynolds werden gezien als Amerika’s ideale echtpaar. Het tweetal kreeg dochter Carrie Fisher, die bekend werd als actrice in Star Wars.

De zanger verliet Reynolds echter voor Elizabeth Taylor, de weduwe van zijn beste vriend. Fisher en Taylor waren getrouwd van 1959 tot 1964. Na hun scheiding ging het bergafwaarts met de carrière van Fisher. Hij trad minder op en raakte verslaafd aan drugs en gokken. Enkele van zijn bekendste liedjes zijn Thinking of You, Oh, My Pa-pa en Lady of Spain. Fisher kreeg in totaal vier kinderen.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP