Concert Ruth Jacott A Tribute To Billie Holiday Rai Amsterdam 15 november 2010

by / vrijdag, 24 september 2010 / Published in Festivals & Concerten, Jazz, Nieuws

Ruth Jacott kruipt opnieuw in de huid van Billie Holiday. Dat doet de zangeres tijdens een eenmalig concert in Amsterdam, waarin ze wordt bijgestaan door het Metropole Orkest. Ook komt er een cd en een dvd uit. In 2007 schitterde Jacott al in een musical over de overleden jazz-zangeres.

“Het is voor mij een hele eer dit project te doen”, zegt de 50-jarige Ruth Jacott. “Billie Holiday is niet de eerste de beste, en dit allemaal ook nog met een gerenommeerd orkest als het Metropole. Nu het zover is, hoef ik niet te benadrukken dat ik er enorm veel zin in heb. Zo wordt Billie Holiday op de juiste manier geëerd.”

Jacott won in 2008 een John Kraaijkamp Musical Award voor haar vertolking van Holiday. Ze duikt half oktober de studio in voor de cd-opnames. A Tribute To Billie Holiday is 15 november te zien in de Rai in Amsterdam. Van dat concert komt een live-registratie op dvd uit.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Ruth Jacott kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan

Lees ook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Ruth Jacott te gaan en clips te bekijken.


TOP