Beau Soir Janine Jansen nieuwe cd nu al goud

by / vrijdag, 24 september 2010 / Published in Klassiek, Nieuws

Het nieuwe album van violiste Janine Jansen heeft de gouden status behaald. Beau Soir verscheen vrijdag en ging dezelfde dag nog meer dan tienduizend keer over de toonbank.

Het zevende album van Jansen is het eerste echte solo-album van de 32-jarige violiste. Beau Soir bevat bewerkingen van muzikale stukken van onder meer Debussy, Ravel en Fauré. Op dezelfde dag dat het album een gouden status behaalde ging tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht ook de documentaire Janine in première. De film van regisseur Paul Cohen is vanaf 7 oktober in diverse bioscopen te zien.

Janine Jansen liet eerder deze maand weten overwerkt te zijn en zei onder meer haar optreden tijdens Symphonica in Rosso af. Tot eind oktober zijn alle optredens van de violiste geannuleerd. Trompettist Kyteman vervangt Jansen tijdens de optredens met Sting en Carel Kraayenhof, op 15 en 16 oktober.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om het album Beau Soir van Janine Jansen te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


TOP