Baantjer-tune op Amsterdamse Wallen

by / vrijdag, 24 september 2010 / Published in Nieuws, Televisie

Binnenkort is de Baantjer-tune op de Amsterdamse Wallen te horen. Het klokkenspel van de Oude Kerk gaat het deuntje van de tv-serie een half jaar lang spelen. Oud-collega’s van Appie Baantjer komen dinsdag bij elkaar om het klokkenspel te starten.

Het was de bedoeling dat Baantjer zelf het carillon in gang zou zetten, vertelt iniatiefnemer Raoul Serrée van het Appie Baantjermuseum. Hij was echter net te laat met het indienen van zijn verzoek. Schrijver en oud-rechercheur Baantjer overleed eind augustus op 86-jarige leeftijd.

Het deuntje heet Circle of Smiles en is gecomponeerd door Toots Thielemans. Het zal elk uur zo’n twee tot drie minuten te horen zijn.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om boeken van Baantjer te bestellen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP