Abba boos over gebruik Mamma Mia Deense politiieke partij DF

by / vrijdag, 24 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

De voormalige Abba-leden Benny Andersson en Björn Ulvaeus nemen juridische stappen tegen een Deense politieke partij als die hun liedje blijft gebruiken. De rechtse Deense Volkspartij (DF) gebruikt de hit Mamma Mia regelmatig op politieke bijeenkomsten, schrijft de BBC.

De jeugdafdeling van DF heeft de songtekst van het lied uit 1976 zelfs speciaal veranderd voor leider Pia Kjaersgaard in Mamma Pia. “Ten eerste kun je een lied niet zomaar herschrijven en ten tweede willen we duidelijk maken dat we die partij absoluut niet ondersteunen”, reageert Ulvaeus.

Andersson hoorde over het gebruik van zijn lied toen een linkse groepering hem vroeg of hij het eens is met de ideeën van DF. De partij staat bekend om haar anti-immigratiebeleid. De Abba-leden hebben advocaten in de arm genomen die ervoor moeten zorgen dat het lied niet meer gebruikt wordt.

© [CopyRight 2010, Novum]

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook


TOP