Rowwen Hèze krijgt oeuvreprijs Edison Pop 2010

by / woensdag, 22 september 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nieuws

Rowwen Hèze krijgt de oeuvreprijs Edison Pop 2010. Dat werd woensdagochtend bekendgemaakt op Radio 2. De Limburgse heren krijgen de onderscheiding voor hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur. De band bestaat vrijdag 25 jaar.

“Het is een kroon op wat we al 25 jaar aan het doen zijn. Als je zo’n prijs krijgt weet je dat wat je aan het doen bent, goed is”, reageerde zanger Jack Poels. De Edison Popprijs wordt 3 oktober uitgereikt in Rotterdam. Rowwen Hèze wordt vrijdag eveneens verrast met een speciaal concert in de Brabanthallen, waarbij ook diverse verrassingsacts op het podium staan.

Zo komen Guus Meeuwis, Karin Bloemen en nog niet bekend gemaakte andere artiesten de band toezingen. Rowwen Hèze staat al 25 jaar onafgebroken op het podium. De groep maakte vijftien albums, veertig singles en trad bijna tweeduizend keer op. De heren schopten het in 1999 zelfs tot het voorprogramma van de Rolling Stones.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om de cd Zilver van Rowwen Hèze te bestellen.

Concert uitverkocht? Concert kaarten

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


    TOP