André Rieu wil geen geld van fans

by / woensdag, 22 september 2010 / Published in Klassiek, Nieuws

André Rieu wil niet dat mensen geld sturen om zijn afgeblazen tournees te bekostigen. Fans lieten via de website van De Telegraaf massaal weten met liefde wat over te hebben voor de zieke violist.

Rieu zegt ontroerd te zijn door alle reacties van de bezorgde muziekliefhebbers, maar zijn zoon Pierre laat de krant woensdag weten dat de 60-jarige violist de financiële hulp niet nodig heeft. “Pa hoopt dat mensen geen geld in een envelopje gaan stoppen”, vertelt Pierre. “Wij redden het financieel goed.” Rieu moest zijn geplande tournees door Groot-Brittannië en Australië afzeggen wegens een aanhoudende virale infectie aan zijn evenwichtsorgaan.

Lezers van De Telegraaf reageerden barmhartig op het nieuws door bijvoorbeeld noodfondsen voor de violist voor te stellen. Een ander opperde dat een deel van het belastinggeld dat nu naar de publieke omroep gaat naar de zieke Limburger zou kunnen gaan. Pierre Rieu liet dinsdag in De Telegraaf weten dat de kosten voor vliegtickets en hotels gewoon betaald moeten worden. “De toekomst ziet er niet rooskleurig uit.”

André Rieu is een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Alleen de tournees van Britney Spears, Tina Turner en Madonna brachten vorig jaar meer geld op dan die van Rieu.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? André Rieu kaarten

Klik HIER en Bestel de DVD André Rieu My African Dream

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle André Rieu gerelateerde berichten te gaan.

TOP