Rob de Nijs winnaar Gouden Eeuw Award

by / dinsdag, 21 september 2010 / Published in Nederlandstalig-Pop, Nieuws

Rob de Nijs is dinsdagavond beloond met een Gouden Eeuw Award voor zijn gehele oeuvre. De 67-jarige zanger zit dit jaar precies vijftig jaar in het vak. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt om creatieve bekende Nederlanders te belonen.

De jury roemde de veelzijdigheid van De Nijs en benadrukte de grote culturele waarde van de zanger voor de samenleving. Behalve De Nijs werden onder anderen ook actrice Liz Snoijink en kunstenares Ans Markus in het zonnetje gezet in het Amsterdamse Okura Hotel.

Actrice Liz Snoijink werd geroemd om haar acteerprestaties. Patricia Steur viel in de prijzen vanwege haar artistieke carrière en haar liefdadigheidswerk. Ook kunstenares Ans Markus werd beloond met een Gouden Eeuw Award.

De uitreiking van de Gouden Eeuw Awards is een initiatief van Stichting Nederland Positief die zich inzet voor een betere samenleving. Presentator Henny Huisman is beschermheer van de stichting.

© [CopyRight 2010, Novum]

Klik HIER om de cd Eindelijk Vrij van Rob de Nijs te bestellen.

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Leesook:


Klik hier om naar de artiestenpagina van Rob de Nijs te gaan en clips te bekijken.

Klik hier om naar alle berichten van Rob de Nijs te gaan.

TOP