Lady Gaga homoseksualiteit en malse biefstuk

by / dinsdag, 21 september 2010 / Published in Buitenlands, Engelstalig-Pop, Nieuws

Lady Gaga verzamelde maandag ruim tweeduizend mensen tijdens haar protest tegen het Don’t ask, don’t tell-beleid van het Amerikaanse leger. “Gelijkheid is het grootste goed in Amerika”, riep ze de menigte in Maine toe.

De bijeenkomst was georganiseerd door het Servicemembers Legal Defense Network (SLDN), een stichting die opkomt voor homorechten. In haar toespraak haakte Gaga in op de vleesjurk die ze droeg tijdens de MTV Video Music Awards.

“Gelijkheid is de ‘prime rib’ van waar wij voor staan als natie”, sprak de zangeres volgens entertainmentzender E!. Een prime rib is een malse biefstuk, ofwel iets belangrijks. “Ik heb niet eens de kans om te genieten van het grootste stuk vlees dat mijn land te bieden heeft”, vertolkte ze de gevoelens van homoseksuele soldaten. “Heeft niet iedereen het recht om dezelfde vleesjurk te dragen als ik?”

Gaga, die openlijk uitkomt voor haar biseksualiteit, werd tijdens de MTV Video Music Awards begeleid door vier voormalige soldaten die vanwege Don’t ask, don’t tell ontslagen zijn. “Stem tegen Don’t ask, don’t tell. En ga anders naar huis”, riep ze de menigte op.

Met het protest wil SLDN druk uitoefenen op twee Republikeinse senatoren van de staat Maine. Met de stemmen van de twee kan het Don’t ask, don’t tell-beleid wellicht herroepen worden. Volgens dit beleid mogen Amerikaanse militairen niet openlijk uitkomen voor hun homoseksualiteit. Als ze dat wel doen, kunnen ze ontslagen worden. Dinsdag vindt de stemming plaats.

© [CopyRight 2010, Novum]

Uitverkocht? Lady Gaga Tickets

Klik hier om naar het nieuws van vandaag te gaan.

Lees ook:


Klik hier om naar alle berichten van Lady Gaga te gaan.

TOP